Cardul de sănătate, blocat pentru a doua zi consecutiv!

Ultima actualizare:

    Cradurile de sănătate nu funcţioneazăfoto: Click!
Cradurile de sănătate nu funcţioneazăfoto: Click!

E haos pe holurile clinicilor şi ale spitalelor! Cardurile de sănătate nu pot fi folosite, nici marţi dimineaţa. Este a doua zi la rând când sistemul informatic al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) s-a blocat din nou.

Medicii care au conract cu Casa de Asigurări de Sănătate sunt depăşiţi de problemle apărute în sistem. Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, dr. Rodica Tănăsescu a explicat că problema cardurilor de sănătate blocate persistă, după ce astfel de probleme au existat şi vineri, dar şi luni, când acestea nu au funcţionat până spre orele prânzului.

"Tot sistemul de sănătate este afectat atunci când platforma informatică a cardului de sănătate nu funcţionează. Nu putem valida serviciile medicale, nu putem valida reţetele. S-a întâmplat şi ieri dimineaţă, s-a reuşit spre prânz rezolvarea problemei, dar şi vineri. Lucrăm în conditii de risc şi ne batem joc de pacienţi fără voia noastră. Eu cred că acest sistem informatic trebuie reevaluat pentru că acum este bătaie de joc faţă de pacienţi, faţă de medici şi farmacişti. Acordăm consultaţii, dar nu putem elibera reţete compensate şi gratuite şi nici trimiteri", a declarat, la Digi 24, dr. Rodica Tănăsescu.

Ea a spus că de fiecare dată când sunt aceste probleme răspunsul CNAS este acelaşi, respectiv că problema este în curs de remediere şi că pot fi eliberate reţete offline. "Din păcate, se întâmplă să dăm reţete offline, pentru că ne este ruşine de pacienţi, apoi ne trezim că ne sunt imputate aceste servicii. Eliberăm reţete offline pe răspunderea noastră", a adăugat preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net