Au lăsat autostrada baltă că nu sunt bani

Ultima actualizare:

    Şantierul este  abandonat din  noiembrie 2013
Şantierul este abandonat din noiembrie 2013

Chinezii reuşesc să construiască 30 km de autostradă pe zi, iar noi ne chinuim să facem 6,5 km de doi ani. Autostrada Bucureşti-Ploieşti s-a împotmolit pe Centura de Nord a Capitalei. Nu sunt bani, iar muncitorii au părăsit şantierul.

A3 pare a fi blestemată. Începute în 2007, lucrările au fost gata, parţial, abia în 19 iulie 2012, cu doi ani întârziere. Nu au fost bani, aşa că firmele şi-au trimis muncitorii pe şantier când au primit finanţarea.

Grăbite să inaugureze cât mai repede autostrada Bucureşti-Ploieşti, autorităţile au tăiat panglica, deşi nu era gata. Din cei 61,5 km, cât măsoară ea în proiect, doar 55 erau circulabili.

Fără benzinării, spaţii de servicii şi cu capătul în mijlocul centurii. La fel a rămas şi acum, după doi ani de când s-a dat în folosinţă. În tot acest timp, constructorul Pizzarotti a reuşit să termine pasajul care supratraversează Centura de Nord, a asfaltat o porţiune de 2 km şi a început pasajul de la Popasului. Dar tot au rămas 4,5 km de construit. Dar cine să-i facă? Şantierul e abandonat de câteva luni, iar muncitorii au fost trimişi în şomaj tehnic.

"Avem materialele de construcţii la Gherghiţei, însă nu mai putem lucra pe datorie. Aşteptăm banii de la Guvern, dar nu se ştie când vor veni. Tot ni se spune că nu sunt bani", ne-au declarat surse din cadrul societăţii italieneşti. Asta în condiţiile în care ministrul transporturilor, Dan Şova, a promis zilele trecute că până la sfârşitul anului vor fi gata 60 km de autostrăzi, la nivel naţional.

"Am construit pasajul, dar nu ne-am primit banii"

Şantierul este  abandonat din  noiembrie 2013
Şantierul este abandonat din noiembrie 2013

Autostrada Bucureşti Ploieşti începe din Centura de Vest a Ploieştiului şi are capătul pe hârtie pe Şos. Petricani, din Capitală. Deocamdată, se opreşte în Ştefăneşti şi ne-a costat până acum 450 de milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
Dr  Bogdan Martian Sanador 1 jpg
hotel adobestock jpg
06 2021 11 03 21 38 59 2 jpg
Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca
image
actualitate.net
image
actualitate.net