Când va fi gata Catedrala Mântuirii Neamului

Ultima actualizare:

    Acesta este stadiul lucrărilor de la Catedrala Mântuirii NeamuluiFoto: Facebook
Acesta este stadiul lucrărilor de la Catedrala Mântuirii NeamuluiFoto: Facebook

Construirea Catedralei Mântuirii Neamului este cel mai ambițios proiect al Bisericii Ortodoxe Române și unul dintre subiectele care a împărțir România în două. În timp ce unii sunt de părere că nu mai avem nevoie de încă o biserică și cu atât mai puțin de o catedrală opulentă, susținătorii proiectului spun că o tară majoritar ortodoxă trebuie să aibă un asemenea lăcaș de cult.

Indiferent de părerile pro sau contra, construcția avansează, iar Patriarhul Daniel a anunțat, cu ocazia mesajului pe care l-a transmis românilor de Paște, că biserica maiestuoasă va fi gata în 1 Decembrie 8, deodată cu sărbătorirea centenarului de la Marea Unire, notează DIGI24.

"Sărbătoarea Sfintelor Paşti este o pregustare sau o arvună a bucuriei veşnice şi a luminii neînserate din Împărăţia cerurilor, din Ierusalimul ceresc. De aceea, în biserică toate veşmintele de Paşti sunt luminoase, iar întunericul din noaptea de Înviere este biruit de mulţimea luminilor sau lumânărilor aprinse. În toată această perioadă pascală, până la Înălţarea Domnului, bucuria biruinţei vieţii asupra morţii se exprimă prin cântarea des repetată a troparului Învierii Domnului şi prin mărturisirea de credinţă frecvent folosită: 'Hristos a înviat!'; 'Adevărat a înviat!'. În felul acesta, devenim şi noi ucenici şi apostoli ai lui Hristos Cel Înviat", a explicat PF Daniel. Potrivit Patriarhului, în lumea actuală, "Sfintele Paşti ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să fim vestitori ai iubirii milostive a lui Hristos, ai păcii şi bucuriei, într-o lume tot mai confuză şi tristă, confruntată adesea cu dezbinarea şi violenţa, cu sărăcia şi suferinţa, cu boala şi cu multe forme ale morţii fizice şi spirituale". "Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne cheamă să aducem prin rugăciune, prin cuvânt şi faptă bună, lumina Învierii lui Hristos în sufletele copiilor orfani, ale bătrânilor singuri, ale bolnavilor neajutoraţi, ale familiilor îndoliate şi întristate. Să nu uităm în rugăciunea şi în iubirea noastră nici pe românii care se află printre străini, dar trăiesc cu dorul de ţară, de cei dragi rămaşi acasă. Îi aşteptăm cu bucurie să revină şi să rămână definitiv în ţară, deoarece fără ei multe localităţi din România sunt triste şi neajutorate", afirmă Patriarhul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net