Când a născut, de fapt, Andreea Paul Vass? Declarații contradictorii

Ultima actualizare:

    Andreea Paul Vass este prim-vicepreședinte PNLfoto: arhivă Adevărul
Andreea Paul Vass este prim-vicepreședinte PNLfoto: arhivă Adevărul

Prim-vicepreşedintele PNL, Andreea Paul Vass, a vrut să vină în sprijinul femeilor care își doresc și familie, și carieră, dar mai mult a stricat. După ce a declarat că a născut în week-end ca să nu piardă nicio zi de muncă, politicianul s-a răzgândit. ”Aș vrea să clarific de la început un lucru, am născut luni, 12 iulie 2010”, a scris Vass pe contul ei de Facebook.

Vineri, 9 octombrie, politicianul Andreea Paul Vass (37 de ani) a făcut o declarație care a făcut repede înconjurul internetului și a atras numeroase critici. Prim-vicepreședintele PNL s-a lăudat că și-a programat nașterea prin operația de cezariană în week-end, pentru a nu pierde nicio zi de muncă.

"Numai familia mea și cu mine știm câte sacrificii am făcut pentru a mă dedica politicii, adică dumneavoastră, comunității. Pe fetița mea am născut-o sâmbătă, în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă. Am ajuns unde am ajuns în politică azi datorită altor femei înaintea mea, pioniere în diferite domenii, care au luptat pentru drepturile femeilor, care au deschis noi drumuri și care au făcut posibil acest lucru”, a spus Andreea Paul Vass.

Cum reacțiile au fost foarte tranșante, iar Paul Vass a fost aspru criticată, politicianul a șters postarea de pe contul de Facebook, iar miercuri, 21 octombrie, a revenit cu precizări. Surpriză! N-a născut în week-end, ci într-o zi de luni.

”Aș vrea să clarific de la început un lucru, am născut luni, 12 iulie 2010. Cred însă că indiferent când au născut sau când nasc, dacă pot să o facă sau nu, femeile au dreptul de a participa la decizia publică cot la cot cu bărbații și au dreptul să fie respectate la locul de muncă, mai ales că efortul lor este de zece ori mai mare decât în cazul colegilor de gen masculin.Cea mai grea bătălie pe care, noi, femeile, o avem de dus astăzi este împotriva discriminării de gen și vă dau doar câteva exemple:

  • România se află la jumătatea mediei mondiale în reprezentarea femeilor în Parlament, cu cele 11% doamne parlamentar față de o medie mondială de 22%;
  • doar o cincime din echipele guvernamentale și prezidențiale sunt de gen feminin, deși peste 55% dintre absolventii de studii superioare în România sunt femei;
  • doar 26% dintre firme în România încurajează revenirea femeilor la muncă după naștere.

Diferențele de mentalitate între societățile dezvoltate, unde femeile au șanse mult mai apropiate cu cele ale bărbaților, și România marchează cam trei decenii de involuție. Imi doresc să pot spune că am încercat prin toate mijloacele să schimb lucrurile în bine și să atrag atenția că nu mai putem continua așa”, a scris Andreea Paul Vass.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net