Bunicuţele karatiste aleargă 10 km pe zi

Ultima actualizare:

    Luminiţa are acum propriile  grupe de elevi la club,  fiind acceptată să intre în  elita de instructori
Luminiţa are acum propriile grupe de elevi la club, fiind acceptată să intre în elita de instructori

Luminiţa şi Angela, două bunicuţe de 60, respectiv 65 de ani, “rup” norma la Clubul de Karate Ager din Târgovişte. Cele două fac lejer 100 de sărituri coreene, iar antrenorul lor spune că pot ajunge uşor în Cartea Recordurilor.

În timp ce Luminiţa (60 de ani) s-a apucat de karate în urmă cu trei ani, Angela (65 de ani) a îmbrăţişat acest sport acum şase luni. Cele două bunicuţe sprintene sunt un exemplu chiar şi pentru mulţi tineri. Ele aleargă, aproape zilnic, 10 km în jurul Stadionului “Eugen Popescu” sau în Parcul Chindiei, iar la sală fac 100 de sărituri coreene (n.r. o combinaţie între săritură şi flotare).


     Luminiţa, alături  de antrenorul său
 Luminiţa, alături de antrenorul său

“Sincer, nu mă aşteptam nici eu să ajungă la performanţa asta. Nu vezi oriunde aşa ceva. Am foarte mulţi tineri care nu trec nici de 50 de coreene. Secretul lor constă în antrenamentele, perseverenţa, munca şi curajul lor”, a declarat, pentru adevarul.ro, antrenorul Viorel Gabriel Staicu. Luminiţa Mihai, care a lucrat 32 de ani ca sudor electric la Automecania Moreni, ne-a spus că s-a apucat de karate când a început să aibă probleme cu greutatea. “În 2014, am rămas singură acasă, am început să mănânc, să pun pe mine. Am auzit de sensei, de antrenamente. Prima dată am venit pentru modelare corporală. Am zis să alerg şi după aceea am zis să mă bat şi eu cu băieţii. Mă cam ologesc, dar îmi place”, a adăugat karatista, care are centura albastră.


    Angela spune că  sportul i-a schimbat  mentalitatea
Angela spune că sportul i-a schimbat mentalitatea

La rândul său, Angela, de meserie inginer în petrol, spune că de multe ori uită câţi ani are, pentru că se simte mai tânără de când vine la sală. “Sportul îţi schimbă mentalitatea. Poţi ajunge şi la 100 de coreene şi la 100 de orice, numai să vrei”, ne-a mărturisit bunicuţa.

La 60 de ani, dansatoare la bară


    Soozie e de meserie  consultant financiar
Soozie e de meserie consultant financiar

Soozie Campbell (60 de ani) avea o slujbă extrem de bine plătită, de consultant financiar la o companie britanică. Însă după ce a fost într-o vacanţă în Thailanda, în Phuket, a descoperit tainele dansului la bară şi i-a plăcut la nebunie acest sport. Aşa că şi-a dat demisia şi a plecat în Franţa, unde şi-a deschis o şcoală de dans la bară pentru gospodine şi oferă cursuri contra-cost.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net