Bunicuţa traficantă, capul mafiei din Botoşani

Ultima actualizare:

    Maria Apostol se află în arest
Maria Apostol se află în arest

La 60 de ani a început o nouă viaţă...de lider mafiot! Era o pensionară respectată de vecini şi a ajuns lidera uneia dintre cele mai mari grupări de trafic cu stupefiante din Moldova. Aceasta este povestea Mariei Apostol, bătrâna trimisă de DIICOT Botoşani în spatele gratiilor pentru că distribuia stupefiante aduse din Spania.

Bătrâna Apostol, sau tanti Maricica după cum îi spuneau bunicile din cartierul Parcul Curcubeului din Botoşani, a fost reţinută la sfârşitul lui iunie împreună cu alte 70 de persoane implicate într-un caz de trafic de droguri. Toată lumea care o cunoştea a crezut că era o greşeală, deşi procurorii DIICOT au găsit dovezi clare despre implicarea pensionarei. 

Polițiștii au găsit în locuința bătrânei 2 kg de substanțe interzise
Polițiștii au găsit în locuința bătrânei 2 kg de substanțe interzise

”În locuinţa acesteia s-au găsit aproape două kilograme de substanţe interzise”, povestea Lăcrămioara Balica, procurorul-şef DIICOT Botoşani. Maria Apostol conducea ”mafia drogurilor” din zona Botoşani-Suceava-Iaşi, ajutată de opt locotenenţi. În total, în dosar sunt cercetaţi acum 40 de suspecţi, consumatori şi distribuitori.

Cum de a ajuns o femeie interesată până în 2013 de croşetat, sudoku şi telenovele să organizeze trafic de droguri pe ruta Spania-România, timp de doi ani, procurorii încă nu au aflat. Potrivit acestora, în casa ei se ambalau substanţele interzise. Despre bătrâna care părea inofensivă, brusc, nimeni nu mai vrea să vorbească. Tot ce s-a aflat este că, iniţial, Maria Apostol a fost doar ”gazda” drogurilor, pentru un ban în plus.

”Dacă atâţia ani ne-a păcălit să credem că este doar o bătrână săracă şi bolnavă, cine ştie ce ne face dacă ne băgăm!”, ne spune tanti Florica, una dintre pensionarele care o cunoaşteau. Cert este că reprezentanţii DIICOT au descâlcit iţele afacerii şi au descoperit că era vorba de două grupări. Una dintre ele se ocupa de procurarea şi aducerea drogurilor din Spania şi alta le prelua, le ambala şi le distribuia în Botoşani, Iaşi şi Suceava.

Preţurile drogurilor variau de la 60 de lei la 100 de lei gramul, în funcţie de locul în care erau vândute şi de persoana care le primea. În urmă cu câteva zile, magistraţii botoşăneni au prelungit mandatul de arestare pentru Maria Apostol şi locotenenţii ei pentru încă 30 de zile. Aceştia riscă între 3 şi 15 ani de închisoare pentru trafic de droguri şi organizarea unei grupări infracţionale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net