Azi sărbătorim Buna Vestire

Ultima actualizare:

Este o sărbătoare cu dată fixă - 25 martie - care marchează un moment important în vieţile creştinilor. Urmează nouă luni până la Crăciun ,timpul în care Fecioara Maria L-a purtat în pântece pe Iisus.

CreștinOrtodox.ro scrie că data acestei sărbători a fost iniţial variabilă: unii o celebrau pe 5 ianuarie, în ajunul Bobotezei, iar alţii pe 18 decembrie. În Răsărit, data de 25 martie a fost acceptată, după stabilirea datei de 25 decembrie ca serbare a Naşterii Domnului (aproximativ în secolul al V-lea).

Această sărbătoare a fost introdusă la Roma de Papa Leon al II-lea. Începând cu secolul al IX-lea, sărbătoarea a început să fie prăznuită pe 25 martie în toată lumea catolică.

La armeni, Buna Vestire se prăznuiește pe 7 aprilie, în raport cu sărbătoarea Nașterii Domnului, celebrată de aceştia la 6 ianuarie.

Conform tradiţiei, astăzi se mănâncă peşte. Totodată, se spune că de Buna Vestire nu este bine să te cerţi cu nimeni, nu au voie să speli, să faci curăţenie prin casă sau alte treburi gospodăreşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net