Bugetarii, salarii mai mari de la 1 august. Cine sunt cei mai norocoși

Ultima actualizare:

    Bugetarii au protestat în instanță pentru salariile lor
Bugetarii au protestat în instanță pentru salariile lor

Mai mult de jumătate din bugetarii României, adică circa 650.000 de persoane, vor avea salarii mai mari de la 1 august, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. Conform acestuia, media creșterilor salariale este de 5%, însă sunt și categorii de persoane angajate la stat care vor primi cu 20% mai mult din această vară.

Norocoșii sunt asistenții sociali, care până acum erau cel mai prost plătiți din sistem, însă sunt și categorii de angajați la stat care nu vor beneficia decât de o creștere de 1%. Executivul a urmărit doar majorarea celor mai mici salarii din sistemul bugetar, motiv pentru care alte circa 600.000 din sistem nu vor primi din această vară nici un ban în plus. Ordonanța de urgență prin care se vor reglementa aceste modificări va fi adoptată în ședința de Guvern de săptămâna viitoare. Actul normativ va intra în dezbatere publică la începutul săptămânii, după consultări ale ministrului muncii cu sindicatele. Ordonanța se va aplica de la 1 august, iar bugetarii vor simți efectele ei de la 1 septembrie.

„Ordonanța vine după o creștere salarială pe tot sectorul public de 10% și să nu uităm că de la 1 mai vorbim de un nou salariu minim pe economie. Actualizarea datelor se bazează pe salariul minim de 1250 de lei, care intră în vigoare de la 1 mai. Deci toate datele de majorare pe care le anunțăm se raportează la salariul minim de 1250, nu la cel existent în plată astăzi, în luna aprilie”, a precizat Suciu.

„Pentru acest an, impactul va fi undeva la 500 de milioane de lei, iar pentru 2017 va fi 2,3 miliarde de lei brut, adică 1,5 miliarde lei net”, a mai spus Suciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net