Bucură-te de soare după 32 de zile! Click! îţi dă 7 idei simple pentru un weekend însorit

Ultima actualizare:

    Tudor Georgescu (33 de ani) a profitat ieri de soare şi a  ieşit în parc cu fetiţa lui,  Teodora Maria, cu prietena ei,  Ema dar şi cu căţelul familieiFoto: Roberto Sălceanu
Tudor Georgescu (33 de ani) a profitat ieri de soare şi a ieşit în parc cu fetiţa lui, Teodora Maria, cu prietena ei, Ema dar şi cu căţelul familieiFoto: Roberto Sălceanu

După 32 de zile, după 768 de ore, a apărut! La ora 7.33, ieri dimineaţă, un sfert de Românie a văzut soarele „pierdut”. Zâmbete, fotografii, mesaje postate pe Internet. “Mami, azi pot să stau mult în parc dacă a ieşit soarele?”, au întrebat piticii de dimineaţă, cu gura până la urechi şi cu gândul la locurile de joacă. Daaa, a fost răspunsul, iar Click! a găsit în parcuri familii fericite.

Da, a reapărut soarele după mai bine de o lună. O lună în care ne-am simţit trişti, lipsiţi de energie, fără „pofta” de a mai găsi idei. Ne-am întristat şi e normal. O spun şi medicii: în lipsa soarelui, apare depresia şi scade capacitatea organismului de a lucra. Acum, ne revenim încet, încet, la normal. Click! vă propune să încercaţi câteva lucruri simple, într-o zi de weekend cu soare. Lucruri de care, în ultimele 32 de zile, am uitat. Deschide larg fereastra de dimineaţă. Întinde mâinile, lasă capul puţin pe spate şi zâmbeşte. Bucură-te de lumina naturală şi de aerul curat. Vei fi plin de energie toată ziua iar în cameră vei respira aer curat.Mergi la o plimbare în parc. Caută aleile cele mai însorite şi plimbă-te cel puţin o jumătate de oră. Gândeşte-te: n-ai mai făcut asta de o lună. Cele 30 de minute de mers pe jos îţi vor tonifia muşchii şi îţi vor schimba starea de spirit. Cumpără un covrig, o brioşă sau o pungă de popcorn. Aşează-te pe o bancă la soare şi ronţăie-le în linişte. Mai poţi savura un ceai cu măr şi scorţişoară sau o cafea cu multă frişcă. Nu-i aşa că e minunat când e soare?

Românii au luat parcurile cu asalt

Îmbracă-te cu cel mai vesel pulovăraş pe care îl ai sau măcar alege o eşarfă colorată peste geacă. Un lucru ca apariţia soarelui după atâta amar de vreme merită sărbătorită.Zâmbeşte şi fă o poză împreună cu copilul tău sau cu iubitul. Adaug-o la albumul tău preferat, cu o scurtă însemnare: „bucuroşi că a ieşit soarele”.Cumpără-ţi o pereche nouă de ochelari de soare! Gândeşte-te cât de mult ai aşteptat să-i foloseşti! În maşină îţi vor fi chiar de folos. În plus, nu strică să te răsfeţi cu un cadou.Aminteşte-ţi de zilele frumoase ale vacanţei de vară. Dă perdelele la o parte, lasă tot soarele să intre în casă şi fă-i o bucurie copilului: jucaţi-vă de-a plaja. Întinde o pătură pe jos,  umfă colacul, ia pălăria şi ochelarii de soare, găletuşa pentru nisip şi prefaceţi-vă că sunteţi la malul mării.

Mircea Stoican şi-a scos  la joacă nepoţelul  de un an şi nouă luni
Mircea Stoican şi-a scos la joacă nepoţelul de un an şi nouă luni

Sfârşit de săptămână cu maxime de peste 10ºC

Mirabela Dauer  s-a bucurat ieri  de razele soarelui
Mirabela Dauer s-a bucurat ieri de razele soarelui

Un sfârşit de săptămână relativ frumos, anunţă meteorologii. În dealurile Munteniei, Olteniei şi cele din vest va fi soare, în acest weekend, şi vor fi maxime de peste 10 grade Celsius. În zonele joase, mai ales în sud (Câmpia Română), dimineaţa va fi ceaţă, iar plafonul de nori destul de jos. „La amiază, aşteptăm 5 – 7 grade. Precipitaţiile vor fi foarte puţine, în Nord-Vest, iar nopţile vor fi reci, îndeosebi în depresiuni, unde vor fi între minus 10 şi minus 13 grade”, ne-a declarat Teodora Cumpănaşu, de la ANM.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net