«Bomba» cu 800 de butelii a gonit din case un sat întreg

Ultima actualizare:

    În urma deflagraţiei, camionul cu butelii a ajuns un morman de fier
În urma deflagraţiei, camionul cu butelii a ajuns un morman de fier

Clipe de groază, vineri, la Mihăileşti, în judeţul Buzău! Un camion cu butelii a luat foc din senin, iar cele 800 de recipiente pline cu gaz au început să explodeze în lanţ. S-a întâmplat în aceeaşi zonă în care a avut loc catastrofa din 2004, soldată cu 18 morţi şi 13 răniţi.

2004, 24 mai, ora 5.50

În dreptul localităţii Mihăileşti, un tir încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat la marginea drumului, a luat foc, apoi a sărit în aer.

În urma deflagraţiei, 18 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 13 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Explozia a fost atât de puternică, încât a lăsat un crater adânc de 7 metri în pământ, iar şoseua a fost distrusă pe o distanţă de peste 30 de metri.

În memoria victimelor, la Mihăileşti a fost ridicat un monument
În memoria victimelor, la Mihăileşti a fost ridicat un monument

2016, 10 iunie, ora 10.17

La 12 ani de la tragedie, în aceeaşi localitate, şi la doar 450 de metri distanţă, tot un camion, dar încărcat cu butelii, a avut aceeaşi soartă: a sărit în aer după ce una dintre anvelope a luat foc în mers. Cele două explozii par trase la indigo, însă doar bilanţul victimelor diferă: din fericire, vineri nu a fost nimeni ucis. Cu toate acestea, oamenii sunt şocaţi şi nu puţini sunt cei care vor să părăsească „Mihăileştiul blestemat”. „

Am auzit o bubuitură, apoi alta şi apoi alta. Nu am ştiut ce se întâmplă, dar primul lucru la care ne-am gândit a fost explozia de acum 12 ani. Nu ai cum să uiţi aşa nenorocire. Atunci mirosea a carne de om, prăjită, împrăştiată pe şosea”, spune unul dintre localnicii din Mihăileşti. Vineri, pompierii au ajuns rapid la faţa locului, însă nu au putut împiedica deflagraţia, motiv pentru care s-au retras şi au lăsat buteliile să explodeze în voie, după care au început să stingă ce mai era de stins. Zona a fost evacuată pe o rază de 700 de metri, iar traficul a fost închis pe o distanţă de siguranţă. Singura pagubă cauzată de explozie este gardul unui localnic, care trebuie refăcut în întregime. Şoferul camionului a fost reţinut pentru audieri în dosarul în care se fac cercetări pentru distrugere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate în muncă.

"Mihăileştiul este blestemat"

simeon stalpnicul png

Localnicii din Mihăileşti spun că zona traversată de şoseaua principală este bântuită de spiritele celor morţi în tragedia de acum 12 ani. Ba chiar bătrânii comunei spun că odinioară, pe locul pe care se află acum şoseaua era un cimitir care a fost pur şi simplu ras de pe faţa pământului. „Locul ăsta cere sânge de om. Mulţi nici nu mai ies din case ca să vadă despre ce este vorba, de frică să nu îl aleagă moartea şi pe ei. Mulţi curioşi au murit în explozia din 2012. Locul ăsta este blestemat, an de an se întâmplă numai nenorociri aici, numai accidente urâte”, spune Marin, unul dintre martorii deflagraţiei de vineri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
caine jpg
4 baza Sinaia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net