Peste 100 de mii de români au răcit într-o săptămână

Ultima actualizare:

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în săptămâna 11-17 februarie, activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, cu tendinţa de extindere regională în zona de Nord-Est, respectiv Iaşi, Suceava, Neamţ, Galaţi şi în zona centrală - Sibiu, Cluj, Bistriţa, Mureş - şi cu menţinerea unor focare locale în regiunea sudică - Constanţa, Dolj - morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă, depăşind nivelul bazal calculat pentru acest sezon, dar încadrându-se încă în intervalul aşteptat.

În schimb, cazurile de gripă evoluează atât în formă medie, cât şi severă, preponderent la persoane nevaccinate.Astfel, la nivel naţional, în perioada 11-17 februaruie de au fost înregistrate 107.180 de cazuri de infecţii respiratorii, cu 6.842 de internări.

Din totalul îmbolnăvirilor 152 sunt cazuri de gripă, numărul lor fiind cu 2,6 % mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (156 cazuri). Tot în acest interval a fost înregistrat un deces la un bărbat cu gripă. Este vorba despre un bărbat (43 de ani) din judeţul Maramureş, nevaccinat.

De la debutul sezonului de supraveghere şi până în prezent au fost înregistrate în total trei decese, unul în Bistriţa Năsăud, Cluj şi Maramureş, toate cu virus gripal A/H1. Din cele 152 de cazuri de gripă, 111 au fost cu virusuri gripale tip A, din care: 103 subtip H1 şi opt subtip H3 şi 41 virusuri gripale tip B.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net