Bodog: «În Legea vaccinării am putea introduce sancţiuni pentru ministrul Sănătăţii»

Ultima actualizare:

    Florian Bodog, ministrul Sănătăţii
Florian Bodog, ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat duminică, într-o emisiune la Digi 24, că a pus în dezbatere publică Legea vaccinării pentru a introduce sancţiuni pentru echipa de la minister, inclusiv demiterea ministrului, în cazul în care nu se fac aprovizionările cu vaccin. Bodog a ţinut să precizeze că, dacă echipa ministerială doarme, atunci trebuie „trimisă la plimbare”.

„În lege (legea vaccinării – n.r.) sunt prevăzute responsabilităţi de sus, începând de la ministru, începând de la echipa de la Ministerul Sănătăţii în ceea ce priveşte aprovizionarea cu vaccin. Ministrul şi echipa vor răspunde (dacă nu există vaccinuri în România – n.r.). Nu există sancţiuni, dar pentru asta avem legea în dezbatere publică, pentru a pune aceste sancţiuni”, a afirmat Florian Bodog.

Întrebat ce sancţiuni ar prevedea pentru echipa de la minister, el a spus că se poate ajunge inclusiv la demiterea ministrului, scrie news.ro.

„Inclusiv demiterea ministrului.  Dacă acest lucru se datorează inactivităţii sau lipsei de reacţie a celor din minister sau dacă echipa din minister doarme, eu cred că trebuie trimisă la plimbare toată echipa. Se pot prevedea sancţiuni până la demitere”, a completat ministrul Sănătăţii.

Sancţiuni „foarte dure” pentru farmaciile care eliberează medicamente fără reţetă

El a mai spus că în România există un consum exagerat de medicamente, mai ales din cauză că oamenii preferă să îşi administreze singuri tratamentul, fără a merge la medic.

„Consumăm, eu cred că acest consum exagerat de medicamente este datorat şi faptului că ne administrăm singuri tratamentul şi asta face foarte mult rău în ceea ce priveşte antibioterapia pentru că, bine, nu e numai problema României, în România încă poţi să cumperi, din păcate, antibiotic fără reţetă. Te duci la farmacie şi îţi cumperi, există farmacii care eliberează antibiotic fără reţetă”, a completat Florian Bodog.

Ministrul a ţinut să precizeze că, în noua Lege a sănătăţii, vor fi introduse sancţiuni „foarte dure” pentru farmaciile care eliberează medicamente fără reţetă şi vând angro.

«Infecţiile nosocomiale sunt foarte mediatizate în România»

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că infecţiile nosocomiale nu sunt caracteristice doar sistemului de sănătate din România, doar că în ţara noastră sunt foarte multe mediatizate, motiv pentru care, în noua lege a sănătăţii, are în vedere introducerea unui program de combatere şi de prevenire a acestora.

„Aceste infecţii nosocomiale nu sunt caracteristice doar sistemului de sănătate din România, la noi sunt foarte mult mediatizate, dar, chiar zilele trecute, am primit un caz din Germania în care o secţie s-a închis tocmai pentru o astfel de situaţie”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a mai spus că, în noua legislaţie a sănătăţii care va fi gata până la sfârşitul acestui an, va fi introdus un program de combatere şi prevenire a infecţiilor nosocomiale.

„În ceea ce priveşte infecţiile nosocomiale, au existat mai multe abordări şi, în momentul de faţă, şi eu sunt preocupat de a alege o altă abordare. La un moment dat, spitalele care raportau infecţii nosocomiale puteau beneficia de un program care să le ajute în a combate aceste infecţii sau în a le preveni. Ăsta este unul dintre punctele care trebuie să îl schimbăm în ceea ce priveşte noua legislaţie a sănătăţii care va fi gata până la sfârşitul acestui an, să introducem un astfel de program de combatere şi de prevenire a infecţiilor nosocomiale”, a conchis Florian Bodog, potrivit sursei citate mai sus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
caine jpg
4 baza Sinaia jpg
Tudor Arghezi
image
actualitate.net
image
actualitate.net