Boala "limbii albastre" a mai ucis un zimbru în rezervaţia Haţeg

Ultima actualizare:

    Zimbrul este cel mai greu animal european. Are 3 m lungime, 2 m înălțime şi cântăreşte 900 kg
Zimbrul este cel mai greu animal european. Are 3 m lungime, 2 m înălțime şi cântăreşte 900 kg

În timp ce în rezervația de la Armeniș, Caraș-Severin, zimbrii au învins boala ”limbii albastre” și au început să se simtă mai bine, animalele din rezervația Hațeg-Slivuț, județul Hunedoara, nu răspund la fel de bine la tratament.

Miercuri dimineață, un alt zimbru a fost răpus de boală. Este vorba despre un mascul de un an și trei luni, care se afla sub tratament cu antibiotice și multivitamine, după ce medicii veterinari au observat că nu avea poftă de mâncare și se deplasa greu. Medicii veterinari au luat probe de la animal pentru a confirma prezența virusului. Acum, din cei 13 zimbri care trăiau în rezervația Hațeg au mai rămas doar șapte. Accesul turiştilor în rezervaţie a fost restricţionat, pentru a nu stresa animalele. Restul au fost răpuși de boala care a făcut ravagii, în ultima vreme, în fermele de animale din toată țara. Și la rezervația din Armeniș, trei zimbri au murit din cauza bolii, însă cei care au supraviețuit se simt deja mai bine. Boala “limbii albastre” este o boală virală, care afectează oile, vacile, caprele, dar şi alte rumegătoare. Nu este contagioasă şi se transmite prin înţepăturile musculiţelor. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net