Blaga sare la gâtul lui Udrea: "Bârfe şi lucruri fantasmagorice"

Ultima actualizare:
Elena Udrea susţine că electoratul PMP trebuie să voteze anti-Ponta
Elena Udrea susţine că electoratul PMP trebuie să voteze anti-Ponta

Co-președintele PNL, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă că în declarațiile Elenei Udrea de vineri se regăsesc ”prea multe bârfe” și ”lucruri fantasmagorice”, precizând că ”se bat cap în cap” și a reiterat faptul că nu are nicio implicare nici în dosarul EADS, nici în dosarul Microsoft.

Blaga a fost întrebat cum vede declarațiile Elenei Udrea, care vin să dubleze acuzații formulate de Gabriel Sandu.

”Am văzut declarațiile și ale doamnei Udrea și ale domnului Sandu. Lucruri fantasmagorice, nu înțeleg cum a finanțat, de unde a finanțat, cum a făcut, de unde au făcut. Eu v-am spus, primele declarațiile ale domniei sale, dat fiind faptul că campania din 2008, când spuneam că în toate declarațiile lui de avere avea zero venituri, zero bunuri, zero lei, și așa mai departe. De unde avea milioane de euro cu care a spus că ar fi finanțat campaniile. Repet, niciodată nu s-a pus problema ca vreun ministru al PD și pe urmă al PDL să-și plătească funcția, așa cum indirect susține domnia sa”, a declarat Blaga.

El a menționat că până în acest moment nu a fost contactat de procurori cu privire la dosarele EADS sau Microsoft.

”Nu am nici o implicare nici în dosarul EADS, nici în dosarul Microsoft. Repet, niciuna. Am văzut și declarațiile doamnei Udrea de aseară. Ea mă iubește mult și printre alte trimiteri a făcut una la o emisiune la un post de televiziune care la un moment ridica problema unui martor că ar fi auzit că Florică în august 2004, că eu ca șef de campanie o să ajung ministru de interne și o să-l ajut în cauza EADS. Eu nici nu eram șef de campanie, că în august 2004 era candidat la președinție domnul Stolojan. Nici măcar nu știu să mintă. În 2 octombrie a devenit Traian Băsescu candidat la președinție. Nu am nicio implicare în cazul ăsta, dar nici nu am fost chemat”, a mai declarat Blaga.

Co-președintele PNL a menționat, răspunzând unei întrebări, că îl cunoaște pe Florian Coldea având în vedere că a colaborat cu SRI când a avut calitatea de ministru de Interne.

”Nu cred că un șef de serviciu poate să intervină la o televiziune ca să oprească o emisiune. Nu cred că este televiziune în România care să accepte lucrul ăsta”, a mai precizat Blaga.


    Elena UdreaFoto: David Muntean
Elena UdreaFoto: David Muntean

De asemenea, el a fost întrebat dacă apreciază ceva din mecanismele prezentate de Elena Udrea în privința transmiterii de informații pot fi adevărate.

”Eu nu pot să cred așa ceva. Adică domnia sa a spus nici mai mult nici mai puțin că ar fi fost o sursă de informații alternativă la cel mai puternic serviciu de informații a țării. Nu-mi trece prin cap că aș putea accepta așa ceva, cred că nici dumneavoastră. Până ieri și DNA și SRI își făceau treaba, erau în regulă. Acuma, dacă are o problemă, nu mai sunt în regulă. Eu nu pot fi de acord cu lucrurile astea. Bârfe, prea multă bârfă în interviul de ieri”, a mai spus Blaga.

Co-președintele PNL a mai susținut că declarațiile Elenei Udrea ”se bat cap în cap”.

”Eu nu am simțit că domnul Coldea s-a implicat pentru noi sau că s-ar fi implicat împotriva noastră domnul Maior, astea sunt povești”, a spus Blaga.

Blaga, implicat în dosarul Miscrosoft?

Elena Udrea a declarat, la Hotnews, că, "la televiziunea domnului Ghiţă", în campanie, a apărut pentru două ore un document din care rezulta că Vasile Blaga a primit bani în dosarul Microsoft şi despre care Sebastian Ghiţă i-ar fi relatat apoi că a fost retras la cererea şefului SRI Florian Coldea

Udrea a susţinut, într-un interviu acordat Hotnews, că a fost în prim-plan de la începutul apariţiei dosarului Microsoft.

"Toate documentele apărute pe surse se refereau la Elena Udrea. Toate dezbaterile, într-o anumită parte a presei, erau despre Elena Udrea. De aceea am si iesit public sa spun că nu mi se pare normal în momentul în care în acest dosar, spre exemplu, sunt numite, sunt pomenite de martori nume mari de lideri politici, cum ar fi Victor Ponta, dl Vasile Blaga, asta de catre martorul care l-a pomenit şi pe Dorin Cocos. Tot acel martor a spus ca i-a dat bani lui Vasile Blaga", a susţinut Udrea, precizând că este vorba despre Claudiu Florică, de la Fujitsu Siemens.

Întrebată dacă a văzut această declaraţie în dosar, Udrea a confirmat şi a spus că documentul "a apărut şi la televizor".

"În campanie a apărut pentru 2 ore, în scurt, la televiziunea domnului Ghiţă, a apărut acest document. Ulterior a fost retras. La întrebarea pe care am pus-o: «De ce nu s-a dezbătut la fel de intens documentul în care a apărut numele domnului Vasile Blaga, aşa cum s-a dezbătut în continuu în campania în care candidam la prezidenţiale implicarea fostului meu soţ în acest dosar?» răspunsul lui Sebastian Ghiţă a fost: «Pentru că generalul Coldea, de la SRI, i-a cerut sa retragă acest document»".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net