Blaga, acuzat că a luat şpagă 700.000 de euro

Ultima actualizare:

    Vasile Blaga  a ieşit negru de  supărare de la  DNA PloieştiFoto: Inquam Photos
Vasile Blaga a ieşit negru de supărare de la DNA PloieştiFoto: Inquam Photos

A fost forfotă mare, miercuri, la sediul DNA Ploieşti.

Vasile Blaga, citat în calitate de suspect într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, a sosit, în jurul orei 9.30, cu o jumătate de oră mai devreme decât a fost chemat. Două ore a petrecut fostul ministru în biroul procurorilor. La ieşire le-a declarat jurnaliştilor că este sub control judiciar.

“Eu o să-mi dovedesc nevinovăţia. Să reţineţi că sunt garantul respectării statutului şi a tuturor deciziilor partidului, şi voi acţiona în consecinţă”, a declarat Vasile Blaga, după care, la scurt timp, şi-a dat demisia din funcţia de copreşedinte al PNL şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an. DNA a anunţat că a început urmărirea penală a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, în acest dosar fiind urmăriţi penal şi fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi omul de afaceri Horaţiu Brună Berdilă. Potrivit DNA, în perioada 2011-2012, Blaga ar fi primit în trei tranşe suma totală de 700.000 de euro de la “Pinalti”.

Surpriza a venit în jurul orei 13.00. Cu o întârziere de câteva minute, a apărut şi Elena Udrea, citată ca martor în acelaşi dosar.

Deşi e studentă la Teologie,  Udrea a apărut iar în fustă scurtă.  Ea a povestit că i-ar plăcea viaţa la  cămin “după atâta politică şi stres”
Deşi e studentă la Teologie, Udrea a apărut iar în fustă scurtă. Ea a povestit că i-ar plăcea viaţa la cămin “după atâta politică şi stres”

“Am dat declaraţie în acest dosar. Am spus tot ce ştiu. Ştiu că numirile se făceau cum se fac la toate partidele, pe recomandare politică. Finanţările partidelor au devenit ilegale pentru că în campanie aveai o sumă limitată pe care aveai voie să o cheltuieşti şi atunci, pentru a nu depăşi acea sumă, fiecare partid făcea şi plăţi neînregistrate. De aici, a venit toată ilegalitatea partidelor”, a declarat Elena Udrea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net