Bivolaru, pe lista celor mai căutaţi fugari din Europa

Ultima actualizare:

    Pe 13 septembrie, Gregorian Bivolaru a ieşit din Penitenciarul Bistriţa
Pe 13 septembrie, Gregorian Bivolaru a ieşit din Penitenciarul Bistriţa

Gregorian Bivolaru se află în capul listei cu cei mai căutaţi fugari de pe continent, întocmită de Europol. De abia ieşit din puşcărie, liderul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) e acuzat de trafic de fiinţe umane de către autorităţile finlandeze, care au trimis în România un mandat de arestare.

Pe 13 septembrie, Gregorian Bivolaru (65 de ani) ieşea din Penitenciarul Bistriţa, după un an şi două luni de puşcărie, din cei şase pe care îi primise pentru sex cu o minoră. A fost ajutat de un alt deţinut să-şi care bagajul voluminos, iar la poartă a fost aşteptat de o femeie. A spus doar că e nevinovat şi că o să se apuce să scrie cărţi. Nimic despre plecarea lui din ţară, de a doua zi. La fix o săptămână distanţă, pe 20 septembrie, finlandezii au trimis autorităţilor române un mandat de arestare pe numele lui Bivolaru, pe care îl acuză de trafic de fiinţe umane. Cum era şi normal, poliţiştii l-au căutat pe liderul MISA, însă ia-l de unde nu-i! Dus a fost! Astfel că, de vineri, Bivolaru a ajuns în capul listei cu cei mai căutaţi fugari din Europa, întocmită de Europol şi publicată pe site-ul instituţiei. Potrivit descrierii făcute, Gregorian Bivolaru a comis mai multe infracţiuni de trafic de persoane şi abuz sexual, în Finlanda şi în Franţa, în perioada 2006 -2013. 


    Descrierea făcută de Europol
Descrierea făcută de Europol

Ieri, MISA a emis un comunicat de presă în care menţionează că Bivolaru nu avea nici o restricţie de a părăsi ţara şi că se confruntă cu „noi abuzuri flagrante”, mandatul de arestare preventivă fiind emis de către autorităţile finlandeze fără ca lui  să i se prezinte în prealabil acuzaţiile aduse şi fără să fi fost citat. „Din câte se ştie, Gregorian Bivolaru nu a fost niciodată în Finlanda. Întreaga cronologie a acţiunilor stranii şi pripite ce au fost întreprinse împotriva lui Gregorian Bivolaru demonstrează, o dată în plus, că, de fapt, se urmăreşte rearestarea şi menţinerea sa în închisoare cu orice preţ”, se mai arată în comunicat.

Şi ei sunt daţi în urmărire de Europol

simeon stalpnicul png

Pe aceeaşi listă a celor mai căutaţi fugari din Europa se află încă doi români. E vorba de interlopul Gheorghe Clapon, căutat după ce a fost condamnat la nouă ani şi cinci luni de închisoare pentru uz de fals şi spălare de bani, şi de Ionel Silvestru, alias Gigel Vlădilă, care e condamnat la 12 ani închisoare. În perioada 2004-2010, a aderat şi sprijinit un grup infracţional care racola, transporta şi găzduia pe teritoriul Angliei şi Spaniei tinere, printre care şi minore, în scopul exploatării lor sexuale, uzitând de violenţe şi ameninţări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net