Bilanţul «Colectiv»: a urcat la Ceruri şi îngerul copiilor cu probleme

Ultima actualizare:
Andrei Bud,  Andrei Trifu  şi Alex Plângu
Andrei Bud, Andrei Trifu şi Alex Plângu

Bilanţul tragediei din Clubul Colectiv s-a modificat, din păcate, duminică (13 decembrie), la 45 de zile de la incendiu, ajungând la 61 de morţi. Într-un spital din Germania a decedat Ioana Raluca Pănculescu, din cauza arsurilor grave. Tânăra avea 36 de ani.

Adusă în seara de 30 octombrie la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, Ioana Raluca Pănculescu a fost transportată în urmă cu o lună la o clinică din Germania, cu un avion militar. După 45 de zile în care atât medicii români, cât şi cei germani s-au luptat să o salveze, tânăra a cedat din cauza arsurilor suferite în clubul groazei. Ioana, psiholog de profesie, îşi pierduse ambii părinţi în urmă cu mai mulţi ani. Un apropiat al familiei a dezvăluit că mama Ioanei s-a stins tot la 36 de ani. 

Tânăra era fan al trupei rock Goodbye to Gravity, aşa că nu putea rata concertul care marca, pe 30 octombrie, în Clubul Colectiv, lansarea albumului “Mantras of War” al formaţiei înfiinţate de basistul Alex Pascu. 

Psihoterapeut apreciat, Ioana Pănculescu lucra mult cu micuţii care suferă de probleme emoţionale. Metoda sa preferată era terapia prin jocul de nisip. În funcţie de ceea ce copiii desenau pe nisip, Ioana identifica problemele şi temerile acestora, apoi decidea care este tratamentul optim. “Desenele celor mici sunt o radiografie a ceea ce se întâmplă în psihicul lor”, explica Ioana astă-primăvară, într-una dintre emisiunile “Ce se întâmplă, doctore?”, realizate de Oana Cuzino şi difuzate de Pro TV.

«Să râdem şi să ascultăm rock!»


    Andrei Bud, Andrei Trifu  şi Alex Plângu Captură stiri.tvr.ro
Andrei Bud, Andrei Trifu şi Alex Plângu Captură stiri.tvr.ro

Şi o veste bună: trei dintre pacienţii aflaţi la Spitalul Bagdasar Arseni au fost ieri externaţi. Andrei Bud, din Satu Mare, student şi fost olimpic la matematică, Andrei Trifu, din Mangalia, scafandru, şi Alexandru Plângu, din Tulcea, student la arhitectură, au părăsit secţia de chirurgie plastică. La plecare, Alexandru Plângu  a vorbit despre o dorinţă arzătoare: “Să facem o reuniune cât mai curând cu toţi care au trecut prin asta, să povestim, să plângem, să râdem împreună, să glumim şi să ascultăm rock!”. Potrivit Mediafax, Andrei Trifu abia aşteaptă să ajungă acasă, pentru a petrece Sărbătorile în familie, iar Andrei Bud speră ca de Crăciun să poată rezolva probleme de matematică. 

În spitalele bucureştene se mai află 19 răniţi, iar în clinicile din străinătate mai sunt internate 22 de victime ale flăcărilor din Clubul Colectiv, conform datelor oferite de Ministerul Sănătăţii. În urma tragediei au murit 61 de persoane, dintre care 27 chiar în seara de 30 octombrie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net