Bica a furat pe rupte, soţul, «mărunţiş» din fructe

Ultima actualizare:
Mircea Bica a fost pus, ieri, sub  control judiciar după ce, prin  firma sa de afine, a prejudiciat  statul cu 88.000 de lei
Mircea Bica a fost pus, ieri, sub control judiciar după ce, prin firma sa de afine, a prejudiciat statul cu 88.000 de lei

Ironia sorţii! Soţul Alinei Bica a ajuns, miercuri (3 iunie), pe mâna procurorilor de la DIICOT, instituţia pe care, până să fie arestată, a condus-o chiar consoarta sa. În timp ce fosta şefă a DIICOT a dat un tun de zeci de milioane de euro, soţul ei, Mircea Bica, e cercetat pentru nişte „găinării” cu afine.

Ea e în arest la domiciliu, după cinci luni de detenţie, iar, de ieri, el e sub control judiciar. Soţii Alina şi Mircea Bica au grave probleme cu legea. Diferenţa dintre ei constă în sumele pe care le-au încasat în mod ilegal, folosindu-se de funcţii şi de influenţă.

Elena Udrea  şi Alina Bica,  fotografiate la Paris
Elena Udrea şi Alina Bica, fotografiate la Paris

Pe scurt, fosta şefă a DIICOT a ajuns în arest, anul trecut, pentru că a luat mită un teren în Snagov, dar şi pentru că ar fi primit 3,5 milioane de euro de la afaceristul Ioan Niculae pentru a-l scăpa de urmărirea penală. În plus, ea a acordat, în 2011, o despăgubire pentru un teren supraevaluat din Capitală, producând astfel statului un prejudiciu de 62 de milioane de euro.

În comparaţie cu „afacerile” soţiei, Bica-soţul a fost săltat ieri de procurori pentru nişte mizilicuri. Mai exact, prin firma sa de afine, Mircea Bica, a prejudiciat statul cu 88.000 de lei, o sumă infimă în comparaţie cu milioanele de euro pe care le învârtea, în vremurile bune, soţia sa. Aşadar, miercuri, în jurul orei 12.30, foştii subalterni ai nevestei l-au săltat pe Bica şi l-au dus la audieri la sediul DIICOT Braşov. Alături de Bica au mai fost aduse la audieri alte 10 persoane în dosarul de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 3,4 milioane de lei.

Escapadă la Paris, alături de Udrea

Alina Bica a devenit cunoscută publicului larg după ce, în octombrie 2014, pe internet au fost publicate mai multe fotografii în care fosta șefă de la DIICOT apare alături de Elena Udrea și de fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții, Ana-Maria Topoliceanu, la Paris. Tot atunci, au apărut și documentele de cazare ale celor trei, din care rezultă că au fost cazate la Hotel Le Bistro Paris, în perioada 13-16 februarie 2014.


    Elena Udrea  şi Alina Bica,  fotografiate la Paris
Elena Udrea şi Alina Bica, fotografiate la Paris

Potrivit HotNews.ro, Alina Bica a fost numită la șefia DIICOT datorită prieteniei sale cu Elena Udrea. Această prietenie datează încă din timpul guvernării Boc, când Udrea era ministru la Dezvoltare regională, iar Alina Bica ocupa postul de secretar de stat la Ministerul Justiției.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net