Berea s-a scumpit cu 5%

Ultima actualizare:

"Nu ştim care va fi influenţa creşterii de acciză, care a fost facută peste noapte. Evident ca este o taxă care se va reflecta cumva în costul berii şi este de văzut cum va reacţiona consumatorul", a declarat pentru Mediafax Andrew Highcock, preşedintele Ursus Breweries.

El a spus ca scumpirile generate de creşterea accizei diferă foarte mult în funcţie de tipul de bere şi de ambalaj. Astfel, Ursus a majorat preţul berii cu 5%.

Creşterea accizei este criticată şi de către reprezentanţii Heineken. "Această taxă are impact doar asupra berii, nu se aplică şi la alte băuturi. Nu suntem trataţi echitabil faţă de celelalte categorii de băuturi. Această majorare a accizei a venit peste noapte", a declarat luni într-o conferinţă Onno Rombouts, managing director Heineken România.

Rombouts spune ca în prezent 45% din preţul berii este reprezentat de accize şi alte taxe. "Din cauza creşterii accizei, berea devine mai puţin accesibilă pentru consumatorul mediu", a afirmat şeful Heineken.

Potrivit unui comunicat remis la redacţie, compania a scumpit berea în medie cu 1,5%, iar cea mai mare creştere a fost  de 1,8-1,9%, în ultima lună. Cu toate acestea, Rombouts spune că ar putea avea loc şi alte majorări de preţuri pe piaţa berii în lunile următoare, scrie ziare.com

Anul trecut, preţul la bere a crescut cu 2%.

Berea se află în preferinţele românilor, atunci când vine vorba despre consumul de alcool, anul trecut fiind băuţi 89 de litri de licoare pe cap de locuitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net