Becali a aranjat cu judecătoarea şpăgară circul din sală

Ultima actualizare:

    Giovani Becali  are de ispăşit  o pedeapsâ  cu închisoarea  de 6 ani şi 4 luni  în “Dosarul  Transferurilor”
Giovani Becali are de ispăşit o pedeapsâ cu închisoarea de 6 ani şi 4 luni în “Dosarul Transferurilor”

Noi detalii incendiare ies la iveală din dosarul în care magistratul Geanina Terceanu este acuzat că a luat o şpagă de 220.000 de euro pentru a-i achita pe “greii” din fotbal. Pentru o asemenea şpagă, judecătoarea a acceptat de bunăvoie să fie umilită de Giovani Becali în sala de judecată.

Procurorii DNA deţin probe că Terceanu nu numai că s-a târguit ca la piaţă pentru mita pe care o voia pentru a pronunţa achitarea în “Dosarul Transferurilor”, dar a pus la punct şi toate detaliile afacerii. Inclusiv circul pe care l-a făcut Giovani Becali în sala de judecată.

simeon stalpnicul png

Mai exact, în 2012, pe parcursul judecării “Dosarului Transferurilor”, Giovani Becali nu s-a sfiit să facă un scandal-monstru în şedinţa prezidată de Geanina Terceanu. “Să vă ferească Dumnezeu să ajungă familia mea să conducă ţara asta! Să vă văd atunci dacă faceţi dreptate sau nu! Că trebuie să o faceţi! Aaa, dacă aţi consemnat ce a zis martorul, săru’mâna! Pot să vă sărut mâna? V-ar plăcea? Dar ce, doamnă, sunteţi sub ordin să se scrie cum vrea martorul?”, răcnea Becali plin de indignare în sala de judecată.

Ulterior a ieşit la iveală că spectacolul avea însă rolul de a se lăsa impresia că inculpaţii se aşteaptă să primească pedepse grele, iar regia aparţine chiar judecătoarei „umilite“. Unul dintre denunţătorii din acest caz, care este chiar rudă cu fraţii Becali, le-a povestit anchetatorilor că judecătoarea Terceanu le-a transmis impresarilor cum să se poarte în sala de judecată la pronunţarea sentinţelor măsluite. “Totodată, judecătoarea mi-a spus că, în momentul în care va pronunţa soluţia de achitare, să spun familiei Becali să pară îngrijorată de soluţia care se va pronunţa”, a declarat Gabriela Manole, soţia lui Teodoris Manole, cel de-al doilea denunţător.

Cristi Borcea, păruială cu fraţii Becali în duba poliţiei

simeon stalpnicul png

Fraţii Ioan şi Victor Becali şi Cristi Borcea au fost, marţi, la DNA pentru noi audieri. Primii doi au recunoscut în faţa procurorilor că i-au dat mită judecătoarei care i-a achitat în martie 2012. În momentul în care au plecat de la DNA pentru a fi duşi din nou la Poarta Albă, în duba poliţiei între cei trei a apărut un conflict. Borcea ar fi fost extrem de nervos când a aflat că fraţii Becali şi-au recunoscut fapta. Motivul: acest lucru va duce, cu siguranţă, la mărirea pedepselor primite în “Dosarul Transferurilor”, iar Borcea a primit cea mai grea sentinţă: 6 ani şi 4 luni cu executare. Şi Giovani Becali a primit aceeaşi pedeapsă, însă acesta are peste 60 de ani şi va fi eliberat mai repede. Borcea le-a reproşat pe un ton dur fraţilor Becali că din cauza lor pedeapsa sa va fi mărită şi va petrece astfel mai mult timp după gratii. Conflictul verbal s-a transformat repede într-unul fizic, însă jandarmii au intervenit prompt şi i-au despărţit pe cei trei. 

Ghid de mascare a şpăgii

  • Pentru a minimiza riscurile la care se expunea prin încasarea mitei, judecătoarea Terceanu a folosit tehnici desprinse parcă din filmele poliţiste. Ea a impus aceste reguli şi intermediarilor şpăgii – soţii Manole. Astfel, aceştia au folosit telefoane cu cartele prepay şi comunicau codificat. „Am stabilit de comun acord cu judecătoarea ca, în cazul în care voi primi banii de la familia Becali, să îi dau două bipuri pe telefonul dedicat cu aceasta, iar în cazul în care nu am primit banii, să îi dau un singur bip“, a declarat Gabriela Manole, unul dintre intermediarii şpăgii.
  • „După câteva zile, m-am întâlnit cu Becali Victor în acelaşi loc, de această dată chiar în magazinul Penny Market, şi am stabilit să ne plimbăm printre rafturi, fără să ne vorbim, şi să îmi lase banii într-un plic, pe un raft. Acesta mi-a lăsat banii pe un raft din magazin şi eu i-am luat imediat, după care am plecat, de asemenea, fără să ne vorbim”.
  • „Legat de cei 105.000 euro, fac precizarea că, în cadrul altor întâlniri şi discuţii pe care le-am avut cu judecătoarea Terceanu Geanina, aceasta m-a întrebat insistent cum să ascundă banii, iar eu i-am sugerat că poate să-i pună într-o cutie metalică pe care s-o îngroape foarte adânc, fără să o vadă nimeni, lângă curtea surorii sale. Acesteia îi era teamă că banii ar putea fi mâncaţi de rozătoare, iar eu i-am sugerat din nou că dacă îi pune într-o cutie metalică nu o să se întâmple acest lucru. De asemenea, judecătoarea Terceanu Geanina mi-a spus că este posibil să îi ascundă în beciul casei surorii sale“, a mai declarat Gabriela Manole.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net