BBC prezintă un reportaj cutremurător despre drama familiei Bodnariu

Ultima actualizare:

    Ruth şi Marius Bodnariu alături de mezinul familiei
Ruth şi Marius Bodnariu alături de mezinul familiei

Postul britanic de televiziune BBC relatează calvarul prin care trece familia Bodnariu.

Experţii din documentarul realizat de BBC spun că Barnevernet adesea se grăbeşte, cu prea puţine argumente, să separe copii de familie, mai ales dacă sunt imigranţi.

Prestigioasa instituţie media britanică a realizat un documentar audio de aproape jumătate de oră şi a publicat pe site-ul propriu un amplu material despre familia Bodnariu în care este prezentată întreagă poveste, opiniile experţilor dar şi alte informaţii, cum este aceea că un copil cu mama străină are de patru ori mai multe şanse să fie luat de Barnevernet, scrie antena3.ro.

Reportajul despre drama familiei Bodnariu poate fi văzut aici.

L-au primit înapoi pe mezinul Ezekiel

Barnevernet, serviciul social norvegian pentru protecția copilului, l-a redat familiei Bodnariu pe mezinul Ezekiel, imediat ce o instanță din Norvegia a decis că acesta se poate întoarce lângă părinții săi. O imagine înduioșătoare a fericirii și iubirii a fost postată pe blogul prin care Ruth și Marius Bodnariu transmit, de regulă, informații despre evoluția nenorocirii cu care se confruntă.

Părinţii se pregătesc de proces

Părinții se pregătesc pentru procesul în instanță, în care contestă decizia prin care le-au fost luați copiii, dar în același timp se pregătesc și pentru procesul administrativ prin care Barnevernet vrea să-i decadă din drepturile parentale, și asta pentru că nu vor sa recunoască acuzațiile mincinoase care li se impută. Pentru acest proces este esențială participarea unui psiholog autorizat, a cărui evaluare și concluzii contează foarte mult în luarea deciziei de către curtea regională. Barnevernet vrea să impună psihologul lor deși părinții ar avea dreptul la orice psiholog autorizat și ales de ei. Mâine are loc un protest internaţional de amploare împotriva Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia.

Când a început drama celor doi părinţi

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, și soției sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luați de la părinți de Serviciul de protecție din Norvegia, în noiembrie 2015, după ce cele două fete, cele mai mari din familiear fi spus că au fost bătute. De asemenea, părinții sunt uspectați de îndoctrinare religioasă a copiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net