Bătrâna condamnată la închisoare, după ce și-a ucis violatorul, a murit la spital

Ultima actualizare:

    Profira Angheluță a murit la Spital Județean de Urgențe din Vaslui
Profira Angheluță a murit la Spital Județean de Urgențe din Vaslui

Profira Angheluță (80 de ani), din Vaslui, condamnată la 5 ani de închisoare, după ce a omorât în bătaie bărbatul care a încercat să o violeze, a murit la spital. Starea bătrânei s-a înrăutățit după ce a aflat că ar putea ajunge la închisoare, temându-se că ar putea muri după gratii.

Bătrâna care a omorât un bărbat ce a vrut să o violeze, mai tânăr cu 22 de ani decât aceasta, a murit la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui. Apelul procurorilor ar fi urmat să se judece la Curtea de Apel Iași, după ce judecătorii din Vaslui ar fi redactat motivarea deciziei.

Localnicii au declarat că starea de sănătate a femeii s-a înrăutățit la aflarea veștii ca ar putea ajunge la închisoare, temându-se că va muri după gratii.

”Într-adevăr, femeia a murit la Spitalul Judeţean Vaslui, unde a fost transportată cu o ambulanţă, după ce i s-a făcut rău acasă. Pe lângă vârstă, şi condamnarea sa la închisoare cu executare i-a înrăutăţit starea de sănătate”, a declarat primarul comunei Tăcuta, Florin Ionel, potrivit Adevărul.

Magistrații Tribunaluli Vaslui au condamnat bătrâna, miercuri 20 aprilie, la 5 ani de închisoare și interzicerea drepturilor civile timp de doi ani, după executarea pedepsei. Judecătorii au declarat că infracțiunea a fost comisă sub presiunea emoțiilor.

Profira a mărturisit Tribunalului cum a omorât bărbatul care ”s-a dat” la ea, acesta profitând de faptul că fiul ei nu se afla acasă. După ce băiatul bătrânei și agresorul au băut acasă la aceasta, fiul Angheluței a plecat să mai cumpere alcool, timp în care bărbatul în vârstă de 56de ani, aflat în stare de ebrietate, s-a năpustit asupra bătrânei.

”Inculpata a arătat că, după plecarea fiului său, victima a început să o pipăie şi să o tragă de fustă. Ea i-a spus să o lase în pace, însă victima a continuat. A început apoi să tragă şi mai tare de haine lovind-o pe inculpată cu pumnii în piept şi prinzând-o strâns de mâna stângă. În momentul în care a lovit-o cu pumnii în piept, inculpata a căzut la pământ, după care s-a ridicat şi a ieşit în curte pentru a striga după ajutor. După ea a ieşit şi victima. Acesta fiind într-o stare avansată de ebrietate, s-a împiedicat de pietrele din curte şi a căzut la pământ. Atunci inculpata a profitat de situaţie, a mers la victimă, a început să o lovească cu picioarele peste cap şi peste corp. A precizat că voia să nu se mai ridice de la pământ şi că nu a vrut să îl omoare”, au declarat procurorii. 

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net