Bătaia de la Ruginoasa, „sabotată” de jandarmi. Localnicii sunt furioşi

Ultima actualizare:

    Flăcăii au fost nevoiţi să plece acasă fără să se batăFoto: adevarul.ro
Flăcăii au fost nevoiţi să plece acasă fără să se batăFoto: adevarul.ro

Anul acesta, vestita bătaie de la Ruginoasa a fost oprită de jandarmi. Zeci de tineri mascaţi s-au strâns în ultima zi din an, de la primele ore ale dimineţii, pentru o confruntare de zile mari. În comunea ieşeană aceasta este o tradiţie. Flăcăii se impart în două cete, Văleni şi Deleni, şi se iau la bătaie.

Conform tradiţiei, cei care câştigă bătaia vor organiza baluri anul viitor, unde vor invita ce fete vor ei. Joi, 31 decembrie, bătaia d ela Ruginoasa a fost înăbuşită de jandarmi, scrie Adevărul. Localnicii sunt foarte supăraţi.

''Mai bine ne ducem la somn.  Sunt dezamăgit. Nu îneleg ce caută poliţiştii aici dacă noi nu i-am chemat să facă ordine. Dacă nu s-a dat voie să se bată, se pierde tradiţia şi e păcat'', a declarat un ieşean, pentru sursa citată.

Forţele de ordine susţin că de patru ani nu s-au mai înregistrat incidente la această manifestare. Tinerii s-au strâns încă de la orele 6.30 pe uliţele din Ruginoasa, ca în fiecare an de 31 decembrie. Cele două cete de flăcăi din localitate, Văleni şi Ddeleni, au renunţat să se mai bată, plecând, în jurul orei 9.00, spre casele lor. Tinerii au fost descurajaţi de jandarmi, care, la rândul lor, au ieşit în stradă încă de la primele ore ale dimineţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net