Băsescu, despre demisia lui Ponta: "Mă bucur că a coincis cu ziua mea"

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu şi Victor Ponta au avut multe neînţelegeri în timpul în care au fost preşedinte şi prim-ministruFoto: Mediafax
Traian Băsescu şi Victor Ponta au avut multe neînţelegeri în timpul în care au fost preşedinte şi prim-ministruFoto: Mediafax

Demisia lui Victor Ponta, anunţată miercuri (4 noiembrie), a fost o surpriză pentru toată lumea. Traian Băsescu a declarat că era un gest necesar şi că este un mare cadou pentru România.

Traian Băsescu nu s-a putut abţine şi a lansat o mică înţepătură către Victor Ponta. El a spus că se bucură că demisa premierului a fost anunţată chiar de ziua sa.

"Victor Ponta a făcut ce trebuia. Jocul acum este în mâna preşedintelui. Decizia va fi foarte importantă. Era necesar gestul lui Ponta. Preşedintele are variante, inclusiv să-şi aducă propriul Guvern. Nu cred că s-a încheiat cariera politică a lui Victor Ponta. Este un mare cadou pentru România. Mă bucur că a coincis cu ziua mea (n.r.- miercuri e ziua de naştere a lui Traian Băsescu). Nu am rămas cu un sentiment major faţă de Ponta. El trebuia să facă acţiunea aceasta demult. Va fi foarte bine receptat în afară. Se demonstrează că România este un popor viu", a spus Traian Băsescu, conform adevarul.ro

Demisia lui Ponta, anunţată de Liviu Dragnea

Victor Ponta a demisionat din funcţia de prim-ministru al României. Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea, preşdintele PSD. Liviu Dragnea a precizat că decizia premierului a fost luată ca urmare a faptului că partenerii de coaliţie nu au înţeles că trebuie să îşi asume responsabilitatea politică pentru evenimentele tragice, el sugerând astfel că vicepremierul Gabriel Oprea şi primarul sectorului 4 Piedone au refuzat să facă pasul înapoi.

"Dacă ei nu-şi asumă, Victor Ponta a hotărât să-şi depună mandatul pentru că nu se mai poate continua aşa", a mai spus Liviu Dragnea.

Victor Ponta şi-a explicat şi el gestul, la doar câteva minute distanţă de anunţ.

"Oamenii simt nevoia şi ar fi o greşeală mare din partea mea să ignor acest lucru- Sunt gata să-mi asum acest gest. Rezist la orice bătălie politică, dar nu mă pot bate cu oamenii. Ar şi o greşeală. Sper ca depunerea mandatului meu şi al Guvernului. Sper să revenim cât mai repede la raţiune. Până la un nou guvern, ne vom îndeplini atribuţiile de zi cu zi", a spus Victor Ponta.

Marţi seară, circa 32.000 de oameni au ieşit în centrul Capitalei pentru a protesta faţă de moartea a 32 de oameni în clubul Colectiv, cerând demisia lui Ponta, ministrului Gabriel Oprea şi primarului Cristian Popescu Piedone.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net