Băsescu: «Cine a făcut guvernul Cioloş şi l-a votat a umilit România»

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu
Traian Băsescu

Invitat la România Tv, Traian Băsescu a adus o serie de atacuri la adresa Guvernului Cioloş. Fostul preşedinte considerăcă este “degradant pentru o ţară” să aduci funcţionari de la Bruxelles, care şi-au luat concediu fără plată, să fie miniştri.

“Este degradant pentru o ţară să aduci funcţionari de la Bruxelles care şi-au luat concediu fără plată să fie miniştri, este ridicol. Cine a facut acest guvern si cine l-a votat a umilit Romania. Guvernul nu va fi capabil sa stăvilească nicun fel de abuz al Parlamentului. O guvernare pentru care vom suporta consecinţele. Nu ştiu dacă ei îşi dau seama în ce situaţie ridicolă sunt în raport cu Parlamentul care le tot toarnă sarcini ca să-şi rezolve ei problemele electorale”, a declarat Traian Băsescu la România Tv.Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, susține că premierul Dacian Cioloș ar trebui "să-l pună pe liber" pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a da explicații în legătură cu declarațiile referitoare la faptul că, în timpul mandatului fostului șef de stat, ar fi plecat din România către Elveția 35 de miliarde de euro încărcați în camioane.

“Dacă omul acesta este de bună credință, ar trebui să facă un denunț la Parchetul General sau la DNA, nu știu ce instituție este competentă exact și să aflăm dacă este vreo urmă de adevăr în ce a spus acest om. Ar trebui să spună care sunt băieții care l-au informat, dacă nu cumva l-au intoxicat să-l facă să iasă să spună prostii (...) și toți cei responsabili să suporte consecințele legii dacă s-a întâmplat așa ceva, dacă nu, până una alta, cel mai bun lucru ar fi ca dl. premier Cioloș să-l pună pe liber puțin, să aibă timp să dea explicații la DNA sau la Parchetul General, de unde știe care sunt argumentele și noi toți, suspectați de dânsul că am scos din țară 35 de miliarde de euro, să ne ducem să dăm explicații fiecare, dar cu șefii de instituții în frunte”, a afirmat duminică Băsescu, la România Tv. El a mai spus că ministrul Agriculturii “ori are probleme la cap, ori știe multe adevăruri și trebuie investigate”.

Băsescu a mai susținut că îl îngrijorează “poziția” premierului Dacian Cioloș în legătură cu declarația lui Irimescu referitoare la produsele care ajung în România.

“Nu am cum să dau crezare afirmațiilor dl. ministru Irimescu, iar dacă omul acesta are dreptate, Cioloș are o mare problemă cu mine, ca politician, și Cioloș a ascuns”, a afirmat Băsescu.

«Aş fi cel mai bun premier al României»

Totodată, fostul preşedinte a afirmat că ar fi cel mai bun prim-ministru pe care România l-a avut până acum dacă ar avea cine să-l propună pentru această funcţie.

"Nu mai am ambiţii politice pentru mine, dar ştiu sigur că în această ţară multe lucruri ar trebui schimbate. Aş fi cel mai bun premier pe care l-a avut România de la Revoluţie încoace. Nu aveţi un politician în România care să fie mai bun pentru funcţia de premier decât sunt eu", a susţinut fostul preşedinte.

În trecut îl lăuda pe Cioloş

În toamnă, Traian Băsescu spunea despre Cioloş că este “un om responsabil”, deoarece a avut “curajul” să revină asupra a două nominalizări de miniștri.

“Este clar că premierul Dacian Cioloș nu putea să cunoască toată echipa. (...) Ce apreciez la Cioloș este capacitatea de a reveni. Gândiți-vă că un ministru cu o prestație sub orice critică ar fi fost desemnat de PSD într-un Guvern PSD. Vă asigur că, dacă primea votul PSD, nu se uita la realitățile publice. Premierul desemnat a avut curaj și decența să revină asupra a două nominalizări până acum, ceea ce arată că este un om responsabil”, a precizat atunci Traian Băsescu, pentru B1.

Fostul preşedinte a mai spus că retragerea celor două propuneri de miniștri pentru Justiție și Sănătate denotă faptul că Dacian Cioloș vrea să aibă un Cabinet bun.

“Am convingerea că premierul Dacian Cioloș este capabil să preia semnalele publice și să îmbunătățească lucrurile. Sincer să fiu cred că aici a fost o eroare de management al timpului”, a mai afirmat Traian Băsescu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
traffic light 876047 1280 jpg
pizza pixabay jpg
semafor camile kumtag china captura video jpg
alfred blaschke parasutism 106 ani guinness world records jpg
primar voineasa olt jpg
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
bucuresti pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net