Băsescu: Cine ar mai vrea aibă doar două ore pe zi televizor sau să stea la coadă la tacâmuri?

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu a mai anunţat  ieri că urmează noi concedieri în  sectorul bugetar care vor afecta  circa 120.000 de salariaţi
Traian Băsescu a mai anunţat ieri că urmează noi concedieri în sectorul bugetar care vor afecta circa 120.000 de salariaţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR 1, în contextul împlinirii a cinci ani de la momentul condamnării comunismului în faţa Parlamentului, că doar oamenii iraţionali doresc cu adevărat o întoarcere în acea perioadă.

Şeful statului a fost întrebat, în contextul împlinirii, în data de 18 decembrie, a cinci ani de la condamnarea comunismului în faţa Parlamentului, dacă a făcut o evaluare a acestei perioade şi dacă este mulţumit de efectele acestui gest politic.

"A avut efecte, pentru că cea mai mare parte a concluziilor au fost implementate, mai rămâne de rezolvat acea problemă cu un muzeu al crimelor comunismului, să vedem când se va putea rezolva, dar celelalte decizii, în general, au fost implementate, inclusiv cu crearea Institutului pentru cercetarea crimelor comunismului", a spus Băsescu.

La observaţia moderatorului că şi acum sondajele arată că există o nostalgie după perioada comunistă, Băsescu a răspuns: "Cred că este mai mult o răzbunare pe neîmplinirea aşteptărilor. Dar eu cred că nimeni n-ar mai vrea să trăiască cum se trăia în comunism. Chiar şi cei care par a avea o nostalgie. Cine ar mai vrea să aibă doar două ore pe zi televizor, cine ar mai vrea să stea la coadă la tacâmuri sau să aibă laptele pe cartelă, cine ar mai vrea să fie nevoit să citească citească reviste străine pe ascuns ca să afle ce o fi şi pe afară sau ca să afle despre realităţile lumii să asculte un post declarat clandestin?!".

"Cred că doar oamenii iraţionali mai doresc cu adevărat o întoarcere la comunism", a mai spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net