Banii miliardarului Miron, spălaţi de maica stareţă?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Şapte ore au dat cu subsemnatul cele 17 persoane cercetate pentru spălare de bani prin intermediul mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, la finalul cărora au fost lăsate să plece acasă. Mihai Miron, patronul Ropharma, firma prin care se derulau afacerile, este principalul suspect în acest caz.

Stareţa mănăstirii Sfintei Cruci, Stavrofora Mina Bădilă, a ajuns şi ea în faţa anchetatorilor, fiind acuzată că a primit în contul lăcaşului de cult mai multe viramente bancare, în valoare de aproape un miliard de lei. Banii proveneau de la Ropharma Braşov şi erau viraţi mai departe către angajaţii firmei, în contul mănăstirii rămânând câteva sute de mii de lei, cu titlu de „sponsorizare".

simeon stalpnicul png

Mihai Miron a declarat, joi, că a aflat „cu stupoare" despre percheziţiile organizate de DIICOT Mureş la firma sa şi la un lăcaş de cult pe care l-a sponsorizat. „Eu lucrez de 23 de ani în business şi nu am avut niciodată probleme de acest gen, ţinând cont că generez profit la stat şi plătesc lunar circa 2 milioane de lei la stat, iar anual peste 20 de milioane de lei. Faptul că am considerat să fac sponsorizări şi chiar am participat personal la renovarea şi construcţia unor lăcaşe de cult din nişte sate din Transilvania şi Moldova, pentru că sunt un bun creştin, mi s-a părut un lucru absolut normal. Nimeni nu vede investiţiile pe care le facem, că am construit un spital şi am creat sute de locuri de muncă", spunea Miron.

Nu este prima dată când mănăstirea Sfintei Cruci se află în atenţia presei. În urmă cu mai mulţi ani, s-a scris despre existenţa unor suspiciuni privind atribuirea unui teren lângă cel pe care se începuse construirea lăcaşului de cult. Primarul de atunci al Oradei, Petru Filip, a atribuit 9,03 hectare de teren Mănăstirii Sfintei Cruci, înfiinţate sub conducerea Maicii Mina, care a devenit în 2007 cetăţean de onoare al Oradei. Ulterior, proprietarul real al terenului a cerut anularea titlului de proprietate emis pe numele mănăstirii şi a câştigat procesul, instanţa obligând Primăria să-i atribuie un teren în altă parte, în locul celui dat lăcaşului de cult.

Patronul Ropharma, avere de 50 milioane €

Mihai Miron este, potrivit topului Forbes, pe locul doi în topul celor mai bogaţi braşoveni şi pe locul 97 la nivel naţional. La 53 de ani, are o avere estimată la 48-50 de milioane de euro şi afaceri în industria farmaceutică, industria alimentară şi zootehnie. Împreună cu doi asociaţi, Floriean Firu şi Cristian Teodorescu, Miron a inaugurat în 2011 Spitalul „Sfântul Constantin" din Braşov, o investiţie de 20 de milioane de euro. Compania Ropahrma are un lanţ de 119 farmacii şi cinci depozite de medicamente, iar în 2012 a raportat un profit de 8,45 de milioane de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net