Băiețelul salvat din puț nu dă semne că și-ar reveni. Să ne rugăm pentru el!

Ultima actualizare:

    Medicii l-au preluat imediat ce a fost scos din puț. Foto: Dorin Constanda
Medicii l-au preluat imediat ce a fost scos din puț. Foto: Dorin Constanda

Au trecut aproape două zile de la salvarea sa dramatică. Dănuț se poate considera născut din nou, însă debutul noii sale vieții nu e deloc unul îmbucurător. Băiețelul în vârstă de doar un an și 9 luni e în continuare intubat și susținut în viață artificial. Doar o minune, precum cea a scoaterii sale din puț, îl poate readuce printre noi. Să ne rugăm pentru el și pentru părinții lui!

Dănuț e conectat la aparate în Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. A fost supus unui tratament cu antibiotice, fiindcă medicii vor să evite infecția pulmonară pe care o poate face din cauza mediului în care a stat aproape 11 ore. Conform medicilor, băiețelul a aspirat apă murdară cu o serie de microbi din puțul care i-a fost celulă. „Este sub mai multe antibiotice. Este nevoie de timp ca să îşi dfacă efectul antibioticul, aţi văzut, şi la o banală răceală, luăm antibiotc 7 zile. Într-o săptămână pute să spunem dacă apare vreo ameliorare. Ieri, părinţii au fost toată ziua. Infecţia pulmonară masivă putea pleca de la aspirat, el a înghiţit ceva, bănuim că dintr-o apă murdară, din fântână, care are tot felul de microbi. Acei germeni, care rămân în plămâni, aceia nu îi putem distruge decât sub tratament antibiotic”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Raluca Alexandru.


    Pompierii nu și-au putut ascunde bucuria când au reușit imposibilul (Foto: Dorin Constanda)
Pompierii nu și-au putut ascunde bucuria când au reușit imposibilul (Foto: Dorin Constanda)

Dănuț va fi consultat și de un neurolog imediat ce situația sa medicală se va îmbunătăți. Între timp, autoritățile încearcă să deslușească ițele acestei povești triste și dramatice. Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiorii de Vede a deschis un dosar de cerecetare penală pentru vătămare corporală din culpă. Oamenii legii nu știu deocamdată pe cine să învinovățească, însă mama și bunica lui Dănuț au fost audiate pentru conturarea primelor concluzii.

Dănuț a stat aproape 11 ore într-un puț cu adâncimea de 24 de metri. Corpul lui s-a blocat la cota 16 metri, după ce a căzut accidental, într-un moment de neatenție al mamei sale. Pompierii l-au scos marți seară în jurul orei 21.00, cu două bucăți de fier beton, după ce anterior încercaseră diverse metode sofisticate. Viața lui Dănuț e acum în mâinile medicilor și ale lui Dumnezeu.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net