Băgați la dubă pentru șpaga din halate

Ultima actualizare:

    Cadrele medicale primeau șpagă de la pacienți pentru pensii de invaliditate acordate ilegal
Cadrele medicale primeau șpagă de la pacienți pentru pensii de invaliditate acordate ilegal

Zece medici şi asistenţi medicali ai Casei de Pensii Bihor au fost reţinuţi pentru luare de mită. Astăzi s-au făcut percheziţii la instituţie şi la locuinţele lor, de unde au fost ridicate importante sume de bani. Procurorii spun că ei au destabilizat mecanismul de acordare a pensiilor de invaliditate.

Este vorba de Emilia Mariana Cun, Gianiana Mihaela Țigan, Anca Dominica Grigorescu, Johannes Ladislaus Pelle, Ana Guț, Violeta Dorina Coșa, Ovidiu Pleșa, Monica Teodora Ignat, Vasile Sălăjan și Ioana Precup.

Potrivit procurorilor, medicul Vasile Sălăjan a primit în mod repetat sume cuprinse între 50 de lei și 400 de euro de la persoane care s-au prezentat pentru examinarea clinică pentru încadrarea în grad de invadilitate sau pentru alte procedure, scrie Mediafax.

Asistenta medicală Ioana Precup este considerată complice la luare de mită, după ce l-ar fi ajutat pe Sălăjan să primească mita, având rol de intermediar.

Cei doi ar fi împărțit banii câștigați. Pe de altă parte, asistenta ar fi primit mită sume cuprinse între 20 și 100 de euro.

Procurorii susțin că și medicul Ovidiu Pleșa și asistenta Monica Teodora Ignat primeau mită între 50 de lei și 300 de euro, după aceeași schemă în care asistenta era intermediarul și cei doi împărțeau sumele câștigate.

În cazul medicului Anca Dominica Grigorescu și al asistentului Johannes Ladislaus Pelle, procurorii spun că primeau mită între 50 și 500 de lei. De asemenea, medicul Emilia Maria Cun și asistenta Gianiana Mihaela Țigan ar fi primit sume cuprinse între 50 și 650 de lei pentru a ajuta persoane să obțină diverse documente medicale, în timp ce Ana Guț și asistenta Violeta Dorina Coșa ar fi încasat între 50 de lei și 100 de euro.

În acest caz au avut loc 36 de percheziții, atât la domiciliile, cât și la locurile de muncă ale acestora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net