Bacul picaților începe luni cu probele scrise

Ultima actualizare:

    Bacul de toamnă începe cu proba scrisă la Limba și literatura română
Bacul de toamnă începe cu proba scrisă la Limba și literatura română

Nu mai puțin de 39.435 de absolvenţi de liceu încearcă să spargă ghinionul din vară și să obțină diploma de Bacalaureat mult visată. Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2017 începe luni cu proba scrisă la Limba și literatura română. Mult succes celor aflați în focurile examenului!

Aproape 25.000 dintre cei care s-au înscris la Bacul picaților sunt elevi din promoția 2017. Ei au eșuat la sesiunea din vară a examenului, însă speră să treacă peste acest hop pentru a-și continua studiile. Totuși, 14.745 de elevi au picat examenul de Bacalaureat de mai multe ori și s-au întors azi să mai încerce o dată. Pentru prima oarăla o sesiune de toamnă a examenului de Bacalaureat, candidații vor începe cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmând ca marți să susțină proba scrisă la Limba și literatura maternă. Pe 23 august vor susține proba oligatorie a profilului, tot în scris, iar o zi mai târziu va fi rândul probei la alegere a profilului și specializării (probă scrisă).

Pe 25 și 28 august va fi rândul probelor de susținere a competențelor de comunicare orală în limba română și de comunicare orală în limba maternă. Între 29 și 30 august absolvenții au de trecut proba evaluării competențelor digitale, pentru ca între 30 și 31 august să suțină ultima probă, de evaluare a competențelor de exprimare într-o limbă de circulație internațională.

Atât subiectele pentru probele scrise, cât şi subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute, potrivit Ministerului Educaţiei.

La 1 septembrie vor fi afișate rezultatele (până la ora 16.00) și pot fi depuse contestațiile (între orele 16.00 și 20.00). Între 2 și 5 septembrie acestea se vor soluționa, pentru ca la 6 septembrie să fie publicate rezultatele finale, care nu vor mai putea suferi modificări.

Ministerul Educaţiei atrage atenţia că nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Rata de promovare la prima sesiune a bacalaureatului a fost de 72,9%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net