Bacalaureat 2018: Subiectele la proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie

Ultima actualizare:

    Mieruciri, 27 iunie, are loc proba obligatorie a profilului: istorie sau geografie
Mieruciri, 27 iunie, are loc proba obligatorie a profilului: istorie sau geografie

Absolvenții de clasa a XII-a susțin miercuri, 27 iunie, cea de-a doua probă a bacalaureatului, cea obligatorie a profilului. Cei care au terminat un profiul uman se vor confrunta cu istoria, iar cei care au absolvit un profil real vor rezolva probleme de matematică.

UPDATE Ora 12.00. Candidaţii care susţin proba la Matematică au primit, printre altele, cerinţe legate de matrice, polinom şi ecuaţii exponenţiale.UPDATE. Ora 11.30. Proba obligatorie Istorie.  La Subiectul I candidaţii au primit un text despre constituirea României Mari în baza căruia au trebuit să rezolve mai multe cerinţe. De asemenea, elevii au avut de rezolvat cerinţe legate de perioada paşoptistă şi Tratatul de la Paris. La Subiectul al III-lea candidaţii au avut de scris un eseu despre regimurile totalitariste.

Bac 2018. Subiectele la proba Matematică

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

A doua probă la examenul de BAC 2018 începe la ora 09:00, liceenii de la profilurile real și uman având la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele la matematică sau istorie, care vor fi afișate ulterior, împreună cu baremul de corectare pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la proba scrisă la matematica/istorie 2018 se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Când se afișează rezultatele? 

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12:00, fiind urmată de depunerea contestaţiilor între orele 12:00 şi 16:00. Între 5 şi 8 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. Rezultatele vor fi afişate atât la instituţiile de învăţământ cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidați din promoția curentă, respectiv 18.015 candidați din promoțiile anterioare).

Condiții promovare Bacalaureat

Absolvenţii de liceu promovează examenul de Bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, mai multe condiţii:

- au susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale şi au obţinut unul dintre nivelurile de competenţă - experimentat, avansat sau mediu;

- au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;

- au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net