BAC 2015 Română scris: A început sesiunea de toamnă

Ultima actualizare:

    Proba de BAC 2015 română scris deschide sesiunea de toamnă a examenelor scriseFoto: Arhiva Click!
Proba de BAC 2015 română scris deschide sesiunea de toamnă a examenelor scriseFoto: Arhiva Click!

Luni (24 august), a început prima probă a sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat. Începând cu ora 9.00, liceeni care nu au absolvit susțin examenul de Bac 2015 română scris.

Elevii care nu au absolvit sau nu s-au prezentat la prima sesiune a examenului de bacalaureat încep azi cea de-a doua sesiune, cu proba la BAC 2015 română scris. Săptămâna trecută, în perioada 17-21 august, liceeni au susținut competențele și probele orale, unde au obținut calificative care nu le vor afecta media la bacalaureat.

BAC 2015 română scris: Subiectele și Baremul

Subiectele și baremul la BAC 2015 română scris vor fi afișate online pe site-ul edu.ro. Liceeni au dat examenul cu subiecte diferite, în funcție de profilul pe care l-au urmat. Cei care au urmat o fielieră teoretică- profil umanist sau o fielieră vocațională-profil pedacogic vor primi aceleași subiecte. Absolvenții filierei teoretice, adică profilul real și absolvenții filierei tehnologice vor primi alte subiecte. Toți liceeni au trei ore în care să rezolve subiectele examenului de BAC 2015 română scris.

BAC 2015 română scris: care sunt următoarele proble

După proba BAC 2015 română scris, vor continua probele scrise, marți (25 august), cu limba și literatură maternă (maghiară, slovacă, germană, sârbă, ucraineană sau croată). Miercuri (26 august) liceeni vor susține proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru cei care au urmat profilul real, și istorie pentru cei care au urmat profilul umanist. Vineri (28 august), elevii vor susține proba la alegere a profilului și specializării; geografie, fizică, biologie, logică, chimie, sociologie, informatică, filosofie, economie sau psihologie.

BAC 2015 română scris: liceeni sunt supravegheați audio și video

BAC 2015 română scris : La fel ca și în sesiunea din iunie, liceeni desfășoară examenul de bacalaureat doar în săli care sunt supravegheate audio și video. Comisiile de bacalaureat județene trebuie să se asigure că acele camera sunt funcționale în toate sălile de examen.  Candidații nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, sacoșe, poșete sau ruscascuri.  Liceenilor le este interzis să intre în sală cu manuale, culegeri, formulare sau orice alte obiecte cu ajutorul cărora pot copia la Bac 2015.

BAC 2015 română scris: Rata de promovare

BAC 2015 română scris: rate de proborare la prima sesiune de BAC 2015 a fost de 67,8 %, înainte de rezolvarea contestațiilor.  IGPR  (Inspectoratul General al Poliției Române) a anunțat că 1.500 de polițiști acționează suplimentar pentru ca sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2015 să se desfășoare în condiții de siguranță.

BAC 2015 română scris: elevii promovează examenul de bacalaureat dacă au susținut probele de competență, dacă au susținut toate probele scrise și au luat cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea. Media probelor scrise trebuie să fie de cel puțin 6 pentru ca elevii să poată promova.

Subiecte Matematică BAC 2015 – Ce exerciții au avut elevii de rezolvat

Rezultate BAC 2015 – sesiunea de toamnă. Cum s-au descurcat elevii în acest an

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
Thailanda pixabay jpg
otet de mere jpg
dali
copil bolnav de rujeola pojar foto shutterstock jpg
concert pixabay jpg
targ sibiu pevremuri jpg
incendiu ploiuesti (2) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net