Avertizare meteo de ploi torenţiale şi vijelii

Ultima actualizare:

    Noua avertizare meteo anunță vijelii în toată țarafoto: Click!
Noua avertizare meteo anunță vijelii în toată țarafoto: Click!

Un val de aer rece a pătruns în țara noastră și ne-a adus ploi torențiale și vijelii. În acest sens, specialiștii ANM au emis încă de duminică o avertizare meteo, iar astăzi au prelungit-o.

Vijeliile au măturat vestul țării, iar luni (25 mai) se vor simți și în restul regiunilor. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo care este valabilă până marți seară.

Vor fi ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice, se precizează în această avertizare meteo. În unele zone, este posibil să cadă cantități importante de apă, de 30-40 litri/mp.

În această după-amiază şi la noapte, vor fi averse în Maramureş, Crişana, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei şi local în nordul Moldovei, se mai arată în noua avertizare meteo.

În Oltenia şi în zonele de munte vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat chiar vijelii şi căderi de grindină.

Există o avertizare meteo și pentru ziua de marți. Mâine, va mai ploua cu precădere în nordul şi centrul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi munte, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 de litri pe metru pătrat.

Noua avertizare meteo este valabilă până marţi, la ora 20.00, dar este posibil să fie prelungită.

Inițial, ANM emisese duminică o avertizare meteo, de instabilitate atmosferică valabilă până marți, la ora 09.00.

Din pricina acestor precipitații, și hidrologii sunt în alertă pentru că sunt posibile viituri, creșteri de debite, torenți și alunecări de teren.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net