Avertizare meteo de caniculă. Suntem în a 22-a zi, iar marţi vor fi până la 38 de grade

Ultima actualizare:

    Canicula ne va supăra până la sfârșitul lunii
Canicula ne va supăra până la sfârșitul lunii

Vom respira aer fierbinte și în zilele următoare, deși meteorologii spun că vor fi și câteva ”dușuri”, adică niște ploi scurte și repezi, de vară, în vestul și nordul țării. Datorită averselor, temperaturile scad ușor în vestul și nordul țării. Cei de la ANM au emis o avertizare meteo de caniculă încă din data de 5 iulie pentru mai toate zonele ţării.

Luni, vremea se va menţine caniculară în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi în sudul Moldovei, informează ANM. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade, iar anunţul de avertizare meteo de caniculă se menţine.

Avertizare meteo de caniculă: Cel mai cald în Lunca Dunării

Datorită averselor, temperaturile vor ajunge în următoarele zile la valori normale pentru această dată, în jur de 30 -34 de grade, potrivit specialiștilor Centrului European de Prognoză.

Cel mai cald va fi în continuare în Lunca Dunării, până la 39 de grade. Cele mai mici temperaturi se vor înregistra în centrul țării, unde sunt prognozate valori în jur de 24 de grade.

Avertizare meteo de caniculă: Ne confruntăm cu o secetă extremă

”Până la 31 iulie 2015, prognoza meteorologică estimează în continuare o vreme călduroasă, caniculară în orele amiezii, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Regimul precipitațiilor se va menține predominant deficitar, deși averse locale se vor semnala în vestul, centrul și nordul teritoriului. În restul țării, vor fi ploi neînsemnate cantitativ, cel mai probabil în jurul datei de 30 iulie”, a precizat Ion Sandu, directorul general al ANM, în informarea despre fenomenul de secetă din România.

Avertizare meteo de caniculă: Vine foamete ca în 1946?

Fermierii vorbesc despre faliment și foamete, în Banat, Moldova, Muntenia și Dobrogea. Se uită neputincioși cum pământul crapă de sete, iar culturile se usucă văzând cu ochii. Cei bătrâni vorbesc de foametea din 1946 și se tem să nu se repete.

De peste 30 de zile nu a căzut o picătură de apă în mai multe zone din Moldova, Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și în vestul Transilvaniei, iar în continuare ne confruntăm cu o avertizare meteo de caniculă. Meteorologii ANM spun că este secetă extremă în aceste zone și că nu este apă la o adâncime de până la un metru, motiv pentru care culturile de porumb sunt în pericol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net