Avertisment pentru 2012: «Dacă nu plouă, la anul va fi foamete!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Exact ce ne lipsea! O foamete cumplită ca în anii 1946-1947, când mii de oameni au murit.

Anul acesta, nu a mai plouat "sănătos" din luna iulie, iar pământul şi culturile s-au uscat. Producătorii agricoli spun că situaţia este deja dezastruoasă.

"Dacă nu vin ploile sau ninsoarea va fi jale, culturile de toamnă vor fi compromise total şi vor fi scăderi de 70% din recoltă. Ne paşte o criză alimentară ca în anii 1946-1947", a spus omul de afaceri Culiţă Tărâţă, pentru Mediafax.

Acesta, care cultivă 65.000 ha de teren agricol, mai spune că anul viitor ar putea fi afectată chiar şi siguranţa alimentară a României.

Alţi producători mari spun la fel: culturile sunt compromise şi vor fi pierderi foarte mari. Dacă seceta continuă şi în martie, se va vorbi de o "catastrofă naţională", cu pierderi de peste 50% din producţie, spune Sorin Dogaru, de la InterAgro, pentru Mediafax.

Şi produsele din carne procesată s-ar putea scumpi cu până la 10% în primele luni ale lui 2012, a declarat ieri preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară (Romalimenta), Sorin Minea, citat de Agerpres.

"E posibil ca preţurile produselor din carne procesată să crească în primele luni ale anului viitor cu până la 10%, deoarece, deşi preţul curentului electric şi al gazelor naturale a crescut semnificativ pe parcursul lui 2011, procesatorii de carne nu au aplicat scumpiri mai mari de 2% până acum, ceea ce înseamnă că la ora actuală merg în pierdere", a afirmat Minea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net