Avem cel mai scump lapte din UE. De ce?

Ultima actualizare:

Laptele a devenit un lux pentru români tocmai din cauza stării proaste a drumurilor din ţara noastră care nu facilitează accesul către fermieri, este concluzia Ministrului Agriculturii Achim Irimescu. Astfel, cei care stau la oraş sunt nevoiţi să plătească unul dintre cele mai mari preţuri la raft din Uniunea Europeană pentru lapte, în timp ce fermierii primesc cu mult mai puţini bani decât concureţii lor de pe piaţa europeană.

Maşinile procesatorilor care colectează lapte de la crescătorii de vaci din zonele rurale se strică des din cauza stării precare a infrastructurii, iar costurile de reparare sunt suportate din preţurile percepute, susţine ministrul Achim Irimescu. În acest fel se ajunge la un preţ ridicat al laptelui pe rafturile magazinelor.

Printre soluţiile propuse de ministrul Agriculturii se numără „posibilitatea reducerii costurilor de colectare a laptelui autohton de către procesatori, ştiut fiind că infrastructura precară din zonele rurale montane afectează parcul auto al procesatorilor, repercutându-se în final în preţul de achiziţie“.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net