Autocarul în care a fost descoperită bomba artizanală este al unei companii românești

Ultima actualizare:

    Autocarul a ajuns la destinație cu o întârziere de 18 ore
Autocarul a ajuns la destinație cu o întârziere de 18 ore

Îngrijorare în rândul autorităților! Autocarul, în care a fost descoperită, duminică, bomba artizanală, aparține unei companii românești de transport, care efectua o cursă din Cehia în Bulgaria. Autocarul era plin cu bulgari, români, cehi, slovaci și unguri. Complotul care viza autocarul ar putea fi opera reţelei teroriste Stat Islamic.

Bomba, care era amplasată într-o canistră cu combustibil, a fost descoperită întâmplător, după ce şoferul autocarului a simţit un miros ciudat şi s-a dus să verifice compartimentul de bagaje. El a descoperit canistra, care era aşezată alături de bagajele obişnuite ale pasagerilor şi se vărsase. O echipă de genişti a fost chemată, iar pasagerii au fost evacuaţi şi transferaţi într-un alt autocar, cu care au ajuns luni dimineaţă la Varna.

Incidentul s-a petrecut duminică după-amiază la Budapesta, în Ungaria, potrivit companiei de transport Omega Group, citată de postul de televiziune bTV.

Pasagerul care a amplasat bomba în autocar este un cetăţean ceh sau slovac, a afirmat managerul companiei Omega Group, Dragomir Petkov, într-un interviu pentru bTV. Acesta avea un bilet de la Praga către Bratislava, dar a coborât la Brno (Cehia) şi nu s-a mai întors la autocar.

„Am avut noroc, pentru că explozibilul era într-o canistră care s-a răsturnat şi s-a vărsat”, a precizat Petkov.

Autocarul care circula pe ruta Cehia-Bulgaria aparţine unei firme din România şi este înmatriculat în Bulgaria, la bordul vehiculului, care urma să traverseze România, fiind inclusiv cetăţeni români.

Autocarul a ajuns luni, cu o întârziere de 18 ore, în Varna. Anchetatorii nu exclud posibilitatea unui complot terorist islamist.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net