Austria, destinația externă preferată pentru schi a românilor. De ce se duc în Tirol

Ultima actualizare:

    Tirolul are un peisaj de vis și o rețea incredibilă de pârtii de schi
Tirolul are un peisaj de vis și o rețea incredibilă de pârtii de schi

Tiroul este destinația externă a românilor care iubesc sportul pe schiuri. Circa 30.000 de conaționali merg an de an să schieze în Alpi, iar austriecii mizează pe o creștere a numărului de turiști din România. Vezi ce apreciază românii în Tirol și câți bani cheltuiesc pe zi aici.

Oficiul de Turism al Austriei va deschide sâmbătă, oficial, sezonul de schi în Alpi. Românii sunt așteptați și în acest an în număr mare în stațiunile montane din Tirol, mai ales că turiștii din România cheltuiesc mai mulți bani aici decât alți europeni. „Românii cheltuiesc cam 125 de euro pe zi de persoană, peste media europeană, care e 95 de euro pe zi. Turistul român are, în medie, 25 de ani și vizitează, în mod special, Innsbruck, Ischgl, Zillertal și Kitzbuhel. Anul acesta ne așteptăm la o creștere a turiștilor români cu cel puțin 2%”, a spus vineri Gabriele Lenger, directorul Oficiului de Turism al Austriei.

Austriecii au nevoie de banii românilor, și nu numai, motiv pentru care au lansat mai multe broșuri în care explică de ce trebuie să alegi această țară pentru vacața de iarnă. În primul rând, în landul Tirol se ajunge foarte ușor. Cu mașina, distanța dintre București și Kitzbuhel se parcurge în 16-17 ore. Mult mai ușor e cu avionul, călătoria durând două ore. Turiștii pot debarca atât pe aeroportul din Innsbruck, cât și la Munchen, Zurich, Salzburg și Memmingen. Tarom, Austrian Airlines și Wizz au zboruri regulate spre aceste destinații.

Infrastructura de schi modernă îți taie respirația. Tirolul este landul în care schiul este la superlativ. Aici sunt peste 70 de stațiuni de schi și aproape 5.200 km de pârtii, de toate gradele de dificultate. În plus, Otztal este singura stațiune din Austria care îți oferă posibilitatea să schiezi pe trei piscuri de 3.000 de metri înălțime.

Prețurile la servicii, atractive. Ofertele turistice încep de la 350 de euro de persoană pentru șapte nopți de cazare, în Kitzbuhel. În acest preț e inclus și permisul de schi pentru șase zile. Cea mai ieftină cazare în stațiunea Otztal costă 484 euro de persoană, pentru 5 nopți de cazare, 4 zile de schi incluse și intrare în complexul termal Aqua Dome. În zona Innsbruck, tarifele pornesc de la 369 euro de persoană, pentru 4 nopți, sistem demipensiune, acces la schi pe 9 domenii schiabile. Mai multe detali despre oferta de iarna aceasta găsiți pe www.austria.info.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net