Audiat la nouă luni după ce a pus artificiile în «Colectiv»

Ultima actualizare:

    Marian Moise  este cercetat sub  control judiciarFotografii: Inquam
Marian Moise este cercetat sub control judiciarFotografii: Inquam

Cu arsuri vizibile pe gât şi cu feşe pe ambele braţe, Marian Moise (30 de ani) s-a prezentat miercuri la Parchetul instanţei supreme. Au trecut nouă luni de când a pus artificiile care au mistuit clubul „Colectiv” şi care au ucis 64 de oameni.

Artificierul Marian Moise a dat declaraţii, miercuri, într-un dosar desprins din dosarul „Colectiv”, care în 28 aprilie a fost trimis în instanţă. În acest dosar, cei trei patroni ai clubului „Colectiv”, patroana firmei de artificii şi unul dintre angajaţii acestei societăţi sunt acuzaţi de ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Moise a ajuns abia ieri în faţa anchetatorilor, deoarece, şi el a fost rănit grav în incendiul din 30 octombrie 2015 şi a avut nevoie de spitalizare şi recuperare în Belgia. Procurorii l-au anunţat că este cercetat sub control judiciar pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de securitate în muncă. 

În seara tragediei, Marian Moise şi colegul său Viorel Zaharia au fost trimişi de firma Golden Ideas Fireworks Artists să pună artificiile în clubul “Colectiv”, la concertul trupei Goodbye to Gravity. În timpul concertului, Moise a aprins opt jerbe de artificii. În doar câteva secunde, scânteile artificiilor au aprins tavanul clubului. Fumul gros şi buretele transformat într-un lichid fierbinte au ucis 27 de oameni, rănind alţi 200. Apoi, pe rând, în spitalele din Bucureşti şi din străinătate, s-au stins alţi 37 de oameni care au suferit arsuri grave de piele şi ale căilor respiratorii. 

Aflat lângă scenă, deci, departe de unica ieşire din club, şi Moise a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului. A fost internat la Spitalul Bagdasar-Arseni, după care a fost transferat la o clinică din Belgia, unde a fost internat până în decembrie. 

Artificierul  a venit la  Parchet împreună  cu avocatul său
Artificierul a venit la Parchet împreună cu avocatul său

30 octombrie 2015: Cea de-a doua tranşă  de artificii lansate în  timpul concertului  au aprins clubul,  la ora 22.32
30 octombrie 2015: Cea de-a doua tranşă de artificii lansate în timpul concertului au aprins clubul, la ora 22.32

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net