Au tăiat gratiile ca să poată băga paturile late în celule

Ultima actualizare:

    Paturile executate de firma ieşeană le-au dat bătăi de cap şefilor de la închisoare
Paturile executate de firma ieşeană le-au dat bătăi de cap şefilor de la închisoare

“Dorel”, personajul nătâng din reclamele la coniac, loveşte şi la închisoare! Conducerea Penitenciarului Brăila a dat 90.000 de euro fără TVA pe 300 de paturi etajate, pentru a îmbunătăţi condiţiile de detenţie. După achiziţionarea obiectelor, surpriză! Paturile sunt prea late şi nu încap pe uşa celulelor!

“Măsoară de două ori înainte să tai o dată!” – aşa sună o vorbă din popor. Conducerea Penitenciarului Brăila n-a ţinut cont de acest îndemn şi a decis să achiziţioneze 300 de paturi etajate pentru deţinuţi. Zis şi făcut. Cele 300 de paturi au fost cumpărate la finalul anului 2016, prin achiziţie publică, în schimbul sumei de de 90.000 euro, fără TVA. Livrate la închisoare, paturile au fost ţinute câteva săptămâni în curte, fără a fi protejate de intemperii.


    Uşile celulelor de la puşcăria din Brăila, mai înguste decât  paturile comandate
Uşile celulelor de la puşcăria din Brăila, mai înguste decât paturile comandate

Când s-a trecut la montarea lor, să vezi şi să nu crezi! Fiindcă erau prea late, paturile nu încăpeau pe uşile celulelor! După ce au realizat că situaţia e groasă, şefii închisorii au găsit o soluţie de avarie. Astfel, au fost tăiate gratiile de le ferestre pentru ca paturile să poată fi introduse în celule. Folosindu-se această “tehnică”, 200 dintre cele 300 de paturi au fost deja montate.

simeon stalpnicul png

Şefii Penitenciarului Brăila susţin că paturile buclucaşe au fost comandate ţinându-se cont de anumite normative stabilite de Ministerul Justiţiei, iar faptul că sunt mai late decât uşile nu a reprezentat un impediment. Soluţiile găsite pentru montarea lor în camere nu au mărit costurile de achiziţie, adaugă Daniel Barbu, directorul închisorii.Marian Răileanu, liderul Sindicatului “Sinpen” de la Penitenciarul Brăila, tună şi fulgeră: “Ei au comandat întâi saltelele, care erau prea mari, apoi au comandat paturile. De unde ştii dacă găseşti pat pe măsura saltelei? Aici este clar abuz în serviciu, dar nimeni nu vrea să recunoască. Oricum, am înţeles că s-au apucat să taie şi paturile, după ce le-au introdus în camere, se sudează în interior”.

«Nu este aşa de gravă treaba»

Alexandru Chiriac, administratorul firmei “EDMARIO” SRL Iaşi, de la care s-a făcut achiziţia, menţionează că au fost probleme şi la o altă livrare. “Am avut o comandă la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi, când ne-am dus acolo, era o clădire care avea coridoare late de 60 de centimetri, în timp ce paturile erau de 90 de centimetri”, îşi aminteşte Chiriac. “Practic, am tăiat paturile ca să le putem băga în celule, apoi le-am sudat înapoi şi le-am montat pe poziţie. Într-adevăr, situaţia devine penibilă la un moment dat, dar nu e aşa de gravă treaba”, încheie furnizorul. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net