Au organizat concursuri școlare și au păcălit statul cu 3,14 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Perchezițiile se desfășoară în București și șapte județe
Perchezițiile se desfășoară în București și șapte județe

Peste 200 de polițiști bucureșteni fac, marți dimineață, 80 de percheziții în Capitală și șapte județe, la suspecți de evaziune fiscală prin organizarea de concursuri școlare, anunță Poliția Capitalei. Prejudiciul estimat este de 3,14 milioane de euro, relatează Mediafax.

Potrivit polițiștilor, organizatori de concursuri şcolare şi-au însuşit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reţinut şi vărsat la bugetul de stat impozitele cu reţinere la sursă şi au înregistrat în contabilitatea fundaţiilor cheltuieli fictive.

În acest dosar având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare şi conflict de interese, 80 de percheziții sunt efectuate de 210 poliţişti din cadrul Poliției Capitalei, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Ilfov, Constanţa, Giurgiu, Maramureş, Sibiu şi Buzău.

Peste 30 de percheziții vizează școli, printre care colegiile naționale „Mihai Viteazul”, „Spiru Haret” și „Aurel Vlaicu”, Liceul Teoretic „Ștefan Odobleja” și Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, au declarat pentru Mediafax surse din Poliție.

Restul perchezițiilor vizează fundații, asociații și persoane fizice, printre care revista „Arhimede”, care organizează concursuri școlare, și pe redactorul-șef al acesteia Petruș Alexandrescu, au mai spus sursele citate.

În cauză au fost emise 48 de mandate de aducere pe numele mai multor persoane, ce urmează să fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 4, în vederea continuării cercetărilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net