Au intrat mascații peste un cunoscut lider de sindicat

Ultima actualizare:

    Iulian Surugiu este liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție
Iulian Surugiu este liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție

Sindicaliștii nu mai au viață bună demult! După Marius Petcu, de la Sanitas, și Liviu Luca, de la Petrom, i-a venit rândul și lui Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție să intre în vizorul polițiștilor. Mascații l-au ”vizitat” astăzi acasă.

Bărbatul, împreună cu alte persoane, este acuzat de evaziune fiscală. Nu mai puțin de 45 de percheziții au avut loc azi dimineață în București, Bragadiru, Buftea și Giurgiu, la locuințele suspecților, dar și la mai multe firme de unde s-au ridicat documente care atestă faptul că s-a comis infracțiunea de avziune fiscal și complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor, în perioada 2009 – 2013, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active, având ca principale obiecte de activitate construcţii, comerţ cu materiale feroase şi comerţ îmbrăcăminte –încălţăminte, au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, provenind de la un număr de 10 societăţi cu comportament de tip fantomă, înfiinţate în acest sens.

Astfel, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat de oamenii legii la aproximativ 8 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată.

28 de suspecți vor fi aduși cu mandate la audieri.

Prigoana sindicaliștilor certați cu legea a început încă de acum cinci ani.

Pe 24 martie 2011, Marius Petcu, liderul Sanitas,  a fost prins în flagrant de procurori luând mită 40.000 de euro.

În februarie 2013 s-a dat decizia definitivă: șapte ani de închisoare cu executare.

Liviu Luca s-a aflat și el în ultima perioadă în vizorul anchetatorilor.

Acum este cercetat penal într-un nou dosar de către DIICOT Ploieşti în legătură cu fapte de delapidare şi spălare de bani, în cauză fiind reţinut un prejudiciu de un milion de euro provocat SC Petromservice.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net