Au fost minus 32 de grade la Întorsura Buzăului, în cea mai geroasă noapte

Ultima actualizare:

    Va fi ger și în cursul zilei de marți
Va fi ger și în cursul zilei de marți

Minus 27 de grade sunt, la ora 8.30, în Sibiu. Și asta, după ce, în noaptea de luni spre marți, termometrele au indicat la Întorsura Buzăului minus 32 de grade Celsius, iar la Obârșia Lotrului, minus 29 de grade. Meteorologii spun că temperaturile sunt cu aproape 20 de grade mai mici decât cele normale pentru această perioadă.

UPDATE. În Masivul Țarcu s-au resimțit minus 51 de grade Celsius.

A fost cea mai geroasă noapte de până acum din această iarnă! Cel mai frig a fost la Întorsura Buzăului (minus 32 de grade Celsius). La București s-au înregistrat minus 21 de grade, la stația Băneasa.

Zonele mai ferite de aceste temperaturi extreme au fost în vestul țării, acolo unde se află în vigoare o avertizare Cod galben de ger.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de ger, valabilă pentru 37 de județe, inclusiv Municipiul București, precum și o avertizare Cod Galben de temperaturi extrem de scăzute în cinci județe, valabile în 10 ianuarie.

Potrivit meteorologilor, marți, va fi în vigoare Codul portocaliu în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania și în Maramureș, unde minimele vor fi cuprinse, în general, între minus 29 și minus 15 grade, iar maximele între minus 15 și minus 10 grade.

De asemenea, avertizarea Cod galben de frig este valabilă, în 10 ianuarie în Crișana și în Banat. În aceste zone, vremea va fi geroasă, valorile termice situându-se frecvent sub minus 15 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net