Au fost găsite planorul şi corpul pilotului dispărut. Primele imagini

Ultima actualizare:

    Planorul şi cadavrul pilotului au fost găsite după o sesizare a unui turist foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Planorul şi cadavrul pilotului au fost găsite după o sesizare a unui turist foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Un planor care a fost dat dispărut în munţi în luna august a fost descoperit în judeţul Braşov, la două ore de cabana Postăvarul. La scurt timp de la această descoperire, echipe de căutare au găsit şi cadavrul pilotului care se afla în vară la bordul aparatului de zbor. Mircea Crăciun era un pilot în vârstă de 56 de ani, cu mare experiență, şi care executa un zbor privat.

UPDATE 14.30 Considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, Mircea Crăciun a fost căutat săptămâni în şir în zone din judeţele Braşov, Harghita, Covasna, Argeş, Buzău, Bacău, Vrancea, Prahova, cu echipe mixte formate din salvamontişti, vânători de munte, pompieri, pădurari, jandarmi montani şi voluntari, însă fără niciun rezultat. Abia la trei luni de la incident, echipele de căutători au descoperit rămăşiţe din trupul pilotului. 

Zona a fost izolată până la venirea criminaliştilor
Zona a fost izolată până la venirea criminaliştilor

Sâmbătă, un bărbat a sunat la 112 și a spus că a găsit epava unei aeronave în județul Brașov, în zona vârfului Postăvarului, la Muchia Cheii. Echipe mixte de salvamontişti şi jandarmi montani au plecat la locul indicat. Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Jandarmeriei Brașov, a declarat că între rămășițele planorului se află și cadavrul pilotului. Aldea a mai precizat că până la sosirea celorlalți membri ai echipei mixte și a anchetatorilor, zona a fost izolată. Sunt așteptați procurorul brașovean de caz, dar și criminaliști de la Poliția.

Repreyentanţii Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au declarat că în cursul verii, Masivul Postavarul, o zonă de peste o mie de hectare, a fost inclusă în aerealul de căutare de mai multe ori, cu personal de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, de la Jandarmeria Montană, inclusiv cu alpiniști în zonele abrupte, precum și alte forțe venite în sprijin. De asemenea, zona a fost verificată și din aer atât cu elicoptere, cât și cu drone, dar cu toate eforturile depuse, aparatul de zbor nu a putut fi identificat în pădurea foarte deasă.Misiunea de identificare a aeronavei a rămas permanentă pentru personalul din zonă și ei au acționat, de mai multe ori, pe baza indiciilor primite de la oameni care au frecventat zona ca turiști. Acum, o astfel de sesizare s-a confirmat.În seara zilei de 6 august, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat de ROMATSA despre faptul că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, la căutările pilotului planorului dispărut au participat peste 1.000 de pompieri, jandarmi, poliţişti, militari, salvamontişti şi voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenţie.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net