Au făcut «Nunta de Aur». Secretele unei căsnicii de 50 de ani

Ultima actualizare:

    Zeci de perechi au participat la slujba  oficiată la Biserica “Sfinţii Apostoli  Petru şi Pavel” din Târgu Jiu
Zeci de perechi au participat la slujba oficiată la Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Târgu Jiu

Nuntă-record în Gorj! Primăria Târgu Jiu a organizat miercuri (24 februarie), de Dragobete, „Nunta de Aur”, serbând peste 70 de cupluri pentru cei 50 de ani de căsătorie. Câteva perechi au explicat, pentru “Click!”, care sunt secretele unei căsnicii trainice.

La “Nunta de Aur”, soţii care au împlinit sau care urmează să împlinească o jumătate de secol de când au spus “Da” la primărie au avut parte de oficierea unei noi cununii religioase, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, de pe Calea Eroilor din Târgu Jiu. Perechile sărbătorite de primărie au primit câte 500 de lei, câte o diplomă şi câte o invitaţie la un restaurant select din oraş. La petrecere a fost organizată şi o tombolă cu premii. Ilie Dogaru, capul uneia dintre familiile sărbătorite, enumeră trei dintre ingredientele unei căsnicii care să reziste timpului: „Buna înţelegere, iubirea, dar şi comunicarea în cuplu sunt cele mai importante lucruri de ţinut minte, dacă vrei să ai o căsnicie reuşită şi durabilă! Eu şi soţia mea suntem împreună de 50 de ani”. Elena Popescu adaugă trei secrete care au contribuit la trăinicia relaţiei: „În primul rând, soţii să nu-i lase pe socri sau pe părinţi să intervină între ei! Apoi, trebuie ca fiecare să lase de la el, pentru că discuţiile sunt inevitabile, nimeni nu va fi fericit mereu. Şi, în al treilea rând, tinerii, care sunt cu capul în nori, trebuie să fie cumpătaţi, altfel căsnicia n-are şanse să dureze!”.

simeon stalpnicul png

O altă pensionară, Mioara Dragotă, povesteşte că i-a fost mereu alături soţului. „Am fost plecaţi în concedii, ne ocupam şi de noi, dar şi de casă. Unul fără altul nu am fost niciodată. Cât ne-o ţine Dumnezeu, vom fi împreună. Tinerii din ziua de azi nu ar trebui să se grăbească în căsnicie. Să vadă bine cu cine se căsătoresc şi să pună mare preţ pe comunicarea în cuplu”, încheie ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
mana maicii domnului jpg
gravida jpg
bani jpeg
wave 5255593 1280 jpg
vreme furtuna png
Crestere salariu FOTO Shutterstock
colegiu iasi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net