Au ajutat o femeie să nască în şenilata blocată de viscol

Ultima actualizare:

    Florentina Ursoi îl ţine  la piept pe micuţul  Ionuţ Andrei
Florentina Ursoi îl ţine la piept pe micuţul Ionuţ Andrei

Ionuţ Andrei a venit pe lume vineri noapte, într-o şenilată împotmolită aproape de localitatea constănţeană Dobromir, în plin viscol şi printre troiene de patru metri. În vehicul, doi militari, coordonaţi de un medic de la spitalul din Constanţa, au ajutat-o pe femeie să nască.

„Am primit ordin să mergem la Adamclisi, pentru a lua o gravidă, pe care să o ducem la spital“, povesteşte Marian Zăbun, plutonier major. Florentina Ursoi a fost urcată în şenilată şi, la un moment dat, le-a spus militarilor că i s-a rupt apa, dar că nu are dureri. „Am pornit spre spital, însă am fost anunţaţi că trebuie să mai luăm o gravidă, din satul Lespezi. Am preluat-o şi pe ea, dar la ieşirea din Dobromir ne-am împotmolit“, retrăieşte el noaptea teribilă.

Plutonierul major Liviu Iana a observat că gravida are contracţii. Cei doi au sunat prin 112 la Spitalul Judeţean Constanţa şi au ţinut permanent legătura cu un medic „Începuse să aibă contracţii dese şi am observat că ieşise capul copilului. Am întins-o uşor şi am ajutat-o să nască“, povesteşte militarul.


    Şenilata,  transformată  în sală de  naştere
Şenilata, transformată în sală de naştere

La ora 00.35 au tăiat cordonul ombilical, apoi l-au curăţat cu şerveţele pe nou-născut. Dintr-un perfuzor şi o seringă au improvizat un aspirator cu care au scos lichidul din năsucul bebeluşului. L-au învelit în scutecele pe care mama le avea la ea şi în păturile din şenilată. Copilul a adormit cuminte, la sânul mamei. “Pentru noi a fost o onoare şi o bucurie“, încheie militarul. La orele 5.30 – 6.00, la ei au ajuns ambulanţele. Bebeluşul şi cele două femei au fost urcate în ambulanţă şi au ajuns cu bine la spital.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net