Atracția românilor pentru litoralul bulgăresc a murit. Odihnească-se în pace!

Ultima actualizare:

    Românii preferă într-un număr din ce în ce mai mare nisipul stațiunilor românești, în dauna celor bulgărești, semn că „Goana după Nisipurile de Aur sau Varna” a devenit azi istoriefoto: Adevărul Holding
Românii preferă într-un număr din ce în ce mai mare nisipul stațiunilor românești, în dauna celor bulgărești, semn că „Goana după Nisipurile de Aur sau Varna” a devenit azi istoriefoto: Adevărul Holding

2016 a adus cu sine confirmarea apusului perioadei în care românii au fost efectiv îndrăgostiți de stațiunile bulgărești de la Marea Neagră. După mai bine de cinci ani în care „Nisipul de Aur”, „Sunny Beach” sau  „Albena” au luat fața celor din Mamaia, Neptun sau Eforie Sud, roata s-a întors! Românii și-au regăsist apetitul pentru propriile stațiuni de pe litoral.

Iar această părere o împărtășesc majoritatea tour-operatorilor români. Steaua bulgarilor a apus, în timp ce a noastră a început să crească. Hotărât!

„Creșterea prețurilor serviciilor hoteliere ale vecinilor de la sud de Dunăre, dar mai ales îmbunătățirea ofertei noastre interne au basculat situația. Anul care se încheie ne spune clar acest lucru. Iar tendințele de creștere pentru 2017 prevăd un plus de 5% pentru Bulgaria, în timp ce pentru România cifra e de 75%”, afirmă Dragoș Anastasiu, președintele Grupului Eurolines România. Ceea ce va aduce cu sine confirmarea faptului că românii au redeschis ochii asupra proprii țări. Fiindcă nu doar stațiunile de pe Litoral au înregistrat în recentul sezon estival cifre bune și foarte bune, ci și alte zone turistice din țară.

Miza cade mai nou pe Transilvania și Delta Dunării

Transilvania și Delta Dunării rămân, în opinia aceluiași Dragoș Anastasiu, marile pariuri ale turismului românesc. La care s-ar putea adăuga Bucureștiul, care a înregistrat în ultimul an a doua creștere europeană la nivelul de ocupare a spațiilor hoteliere, după Dublin. Cu mențiunea că mai avem mult de lucru pentru zilele de weekend, unde capitala noastră încă nu convinge.

Există însă un posibil filon demn de a fi exploatat: clubbingul. Acest tip de cultură specifică tinerilor  este, după Dragoș Anastasiu, o excelentă pistă de exploatat. Și asta în ciuda faptului că efectele celor întâmplate în Clubul Colectiv la finele lui octombrrie 2015 sunt departe de a se fi stins. Istoria ne arată însă că un asemenea tip de accident se poate înregistra oriunde în lume, ultimii trecuți pe această listă neagră fiind chiar nord-americanii.

Asta nu înseamnă însă că românii au spus adio „țintelor” internaționale. Turcia, în ciuda atentatelor de la Istanbul rămâne în topul preferințelor românilor, ca să nu mai vorbim despre Grecia și Spania, în acest moment cele mai sigure țări cu stațiuni și plaje de neuitat la Marea Mediterană.  

Iar Top 5 al destinațiilor exotice către care românii continuă să fie atrași ca țânțarul de lumina lămpii rămâne încă nemodificat: Dubai, Caraibe, Maldive, Mauritius, Thailanda. La astea se adaugă Africa de Sud sau Brazilia, ca destinații cu o profundă amprentă de aventură.    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net