A ațipit și a câștigat! ”Somnorosul” Dan Mihalache, decorat de Iohannis

Ultima actualizare:

    Dan Mihalache, dormind în timpul unei vizite oficiale în Serbiafoto: Click!
Dan Mihalache, dormind în timpul unei vizite oficiale în Serbiafoto: Click!

Când toți ochii erau pe referendumul din Marea Britanie, președintele Klaus Iohannis îl decora pe Dan Mihalache, fostul șef al Cancelariei Prezidențiale, cu „Steaua României” în grad de Cavaler. Unii cârcotași s-a putea întreba dacă episodul somnului adânc de la întâlnirea cu președintele Serbiei a cântărit greu în această decizie.

Și n-ar fi departe de adevăr, dacă parcurgem motivarea președintelui pentru acordarea distincției. ”Steaua României” a fost conferită „în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru contribuţia avută la promovarea intereselor României pe plan internaţional, precum şi pentru profesionalismul şi competenţa manifestate în modernizarea şi eficientizarea Administraţiei prezidenţiale”, conform News.ro.

Decretul de decorare a lui Mihalache a fost semnat miercuri, 22 iunie, de către preşedintele Klaus Iohannis şi a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

Politicianul de 44 de ani a fost mâna dreaptă a preşedintelui Klaus Iohannis şi considerat de către unii analişti drept ”eminenţa cenuşie” din umbra şefului statului. Nu de puţine ori a luat poziţii când şeful statului era atacat de unul şi de altul. Poate nu degeaba, premierul Ponta îl numea la un moment dat ”preşedintele Mihalache”.

A adormit în sala de ședințe

În urmă cu aproape un an, în iulie 2015, Mihalache a fost protagonistul unui episod penibil în timpul unei vizite oficiale în Serbia. La vremea respectivă șeful Cancelariei Prezidențiale, Mihalache a participat la întâlnirea dintre preşedintele României, Klaus Iohannis și preşedintele Serbiei, Tomislav Nikolic, alături de alte 20 de persoane.

Destul de absent încă din timpul discuțiilor, Mihalache a fost învins de somn în prima pauză, fiind surprins într-o poziție ingrată, prăbușit în scaunul din sala de ședințe, trăgând cu spor la aghioase.

În 8 iunie 2016, preşedintele a semnat decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Dan Mihalache şi pe cel de acreditare a acestuia în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net