Atenție! ”Cod galben” de vijelii în 14 judeţe până mâine dimineaţă

Ultima actualizare:

    E „cod galben” de furtuni în 12 județeFOTO: SEVER GHEORGHE
E „cod galben” de furtuni în 12 județeFOTO: SEVER GHEORGHE

Intrarea valului de aer fierbinte în țara noastră produce o instabilitate accentuată. În timp ce temperaturile urcă până la cote de caniculă, în vestul și nordul țării vor fi vijelii și rafale de vânt de până la 75 km/h.

Meteorologii ANM au emis o atenţionare ”cod galben” de vijelii pentru mai multe judeţe din Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi nordul Moldovei, valabilă de vineri după-amiază (17 iunie), până sâmbătă dimineaţă (18 iunie).

Avertizarea este valabilă de astăzi, 17 iunie, de la ora 16.00, până sâmbătă, la ora 9.00. Judeţele vizate sunt: Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Suceava şi Timiş.

Vor fi furtuni în 14 județe
Vor fi furtuni în 14 județe

Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie, va cădea grindină, iar aversele vor fi izolat importante cantitativ (peste 20-30 l/mp).

Meteorologii precizează că în cea mai mare parte a ţării vremea va fi caniculară, cu maxime cuprinse între 35 şi 37 de grade.

ANM mai menţionează că precipitaţiile prognozate în România pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net