Atenție! Astăzi sunt 40 de grade Celsius la umbră

Ultima actualizare:

    Temperaturile extreme vor fi prezente până sâmbătă
Temperaturile extreme vor fi prezente până sâmbătă

Îmbrăcați-vă cu haine lejere, deschise la culoare, acoperiți-vă capul și beți multă apă! Astăzi se anunță 40 de grade Celsius la umbră.

În jumătatea sudică a țării, respectiv în Oltenia, sudul Banatului, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, se află sub cod portocaliu de caniculă. Astăzi se vor înregistra între 36 și 40 de grade la umbră, temperature cu care nu n-eam mai cionfruntat în luna iunie încă de acum 79 de ani. Mai mult, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a luat în considerare posibilitatea emiterii mâine a unui cod roşu pentru caniculă. Sâmbătă va fi a patra zi de caniculă consecutivă.

Mâine va fi instituit codul roșu

"În cursul dimineţii de vineri, este posibil pe baza materialelor de la acest moment să luăm în considerare emiterea unui cod roşu de caniculă pentru zonele Oltenia şi Muntenia pentru că în aceste zone se anticipează valori de peste 40, 42, posibil izolat, 43 de grade în special în Lunca Dunării. Ţinând cont de perioada în care ne aflăm, sfârşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie, prin atingerea acestor valori, este posibil să înregistrăm ca aceste zile să fie cele mai călduroase zile din istoria măsurătorilor meteorologice pentru că, în mod obişnuit, în data de 1 iulie, la nivelul României, maximele absolute sunt situate între 35 şi 37 de grade", a declarat Elena Mateescu, director executiv ANM.

Dacă aveți probleme cardiace, nu este bine să nu ieșiți din casă.

Nici copiii nu trebuie lăsați la joacă în bătaia soarelui, mai ales că la nivelul solului temperatura va trece de 50 de grade.  

image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net